από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
 
 

Οι φύρερ της διπλανής πόρτας

Ο κ. Μιχαλολιάκος ρίχνει τους τόνους του εξτρεμισμού προκειμένου να μπει στη Βουλή και ομνύει εις τον θεόν... Απόλλωνα
Οι φύρερ της διπλανής πόρτας
Μέλη της Χρυσής Αυγής με δάδες χαιρετίζουν τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματος στη Νεμέα. Η φτωχή σκηνοθεσία κάνει εμφανή την απουσία μιας Ρίφενσταλ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου». Αυτά έγραφε το 1987 σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» ο ηγέτης της κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Θα μπορούσε ο κ. Μιχαλολιάκος να ισχυριστεί ότι αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Ωστόσο ο ίδιος, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό του κόμματος, τον Μάιο του 2005 βρέθηκε στο Βερολίνο για να τιμήσει με το γερμανικό ναζιστικό κόμμα NPD την επέτειο της ήττας του Χίτλερ (Μάιος 1945) και την ίδια περίοδο ήταν ένας από τους ομιλητές στο Μιλάνο σε εκδήλωση του ιταλικού φασιστικού κόμματος Forza Nuova, τα μέλη του οποίου αυτοχαρακτηρίζονται φασίστες.


Ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του. Η λαϊκή αυτή ρήση φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, η οποία παραμένει προσηλωμένη στην αγάπη της για τους φασίστες και τους ναζιστές και θρηνεί που ο Χίτλερ δεν κατάφερε να κάνει τον κόσμο ένα παγκόσμιο στρατόπεδο.
Οι δημοσκοπήσεις όμως που τους δίνουν ξαφνικά έναν εκλογικό αέρα έκαναν τον λύκο, μεσούσης της κρίσης, να φορέσει την «αθώα» προβιά του εθνικιστή. Ξαφνικά οι επιθέσεις κουρεμένων Χρυσαυγιτών σε μετανάστες και αριστεριστές (τουλάχιστον φανερά) περιορίστηκαν στα κλεμμένα από το ΠαΣοΚ συνθήματα στους τοίχους, όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», καθώς και στα ρατσιστικά συνθήματα, όπως «Εξω οι ξένοι από τη χώρα».
Μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να υποκαθιστούν την Αστυνομία συνοδεύοντας ανυποψίαστους ηλικιωμένους ΑΤΜ των τραπεζών και - το σημαντικότερο - από τη μία ημέρα στην άλλη ο ηγέτης του κόμματος (και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων) άρχισε να αποστασιοποιείται και από τον... φασισμό: «Ο φασισμός είναι δαιμονολογία. Φασισμός στην Ιταλία σήμαινε ότι πίσω απ' αυτόν βρίσκεται το κράτος. Εμείς εδώ στην Ελλάδα πιστεύουμε στο Εθνος, στο εθνικό κράτος. Αλλωστε δεν χαιρετούσαν και Ελληνες του Μεταξά έτσι; Δεν χαιρετούσε έτσι και ο σερ Οσβαλντ Μόσλεϊ, ηγέτης της Βρετανικής Ενωσης Φασιστών, που όμως πολέμησε τους Γερμανούς;» λέει. Και για τον ναζιστικό χαιρετισμό που εθεάθη να φωτογραφίζεται στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής τον θεωρεί... παρεξήγηση και ότι είναι ζήτημα... μοιρών.


Ο φασισμός είναι ζήτημα... μοιρών
Ο Χίτλερ ύψωνε το χέρι του κατά 90 μοίρες όταν χαιρετούσε, αλλά ο ίδιος το υψώνει κατά 75 μοίρες, για να χαιρετίσει όμως, όπως λέει, τον Απόλλωνα, τον θεό του Ηλιου. Αν και ισχυρίζεται ότι το Καταστατικό του κόμματός του δεν προβλέπει «επίσημο χαιρετισμό», εν τούτοις μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τον φασιστικό χαιρετισμό και όλοι προφανώς ενθυμούνται την πορεία του σώματος των Βατραχανθρώπων (παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010), όταν οι δύο επικεφαλής τους - σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, μέλη της Χρυσής Αυγής - φώναζαν ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα.
Αλλαξαν ακόμη και θρησκεία, προφανώς για να διεισδύσουν στην κοινωνία. Ως το 2002 πολλά δημοσιεύματα της Χρυσής Αυγής υμνούσαν το Δωδεκάθεο (που ταιριάζει με τον μύθο των αρίων φυλών), τον θεό Πάνα, ακόμη και τον... Εωσφόρο. Τα τελευταία χρόνια έκαναν στροφή 180 μοιρών και άρχισαν να γράφουν και να μιλούν για τη χριστιανική ορθοδοξία, για την ηθική που πρέπει να επικρατεί στον χριστιανισμό, και τα εγκαίνια των γραφείων τους άρχισαν πλέον να γίνονται με τις ευχές και το λιβανιστήρι παπάδων, μοναχών κτλ.
Υπάρχουν όμως άλλες σταθερές που δεν πρόκειται να αλλάξουν, όπως η αντίθεσή τους στους ομοφυλόφιλους (τους «π...δες», όπως τους αποκαλούν) αν και, όπως λέγεται, υπήρξαν καταγγελίες για παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία για ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής: «Ξέρετε πόσοι ομοφυλόφιλοι έχουν ψηφίσει ως τώρα και ΝΔ και ΠαΣοΚ; Εμείς την ομοφυλοφιλία τη θεωρούμε ανωμαλία» απαντά όταν ερωτάται σχετικά ο ηγέτης του κόμματος που θεωρεί «κατακριτέες πράξεις» τόσο την ομοφυλοφιλία όσο και την παιδοφιλία. Και σταματά αμέσως τη συζήτηση εδώ.


«Περνάει ο στρατός, της Ελλάδος φρουρός»
Κατήρτισαν ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με υποψηφίους στην πλειονότητά τους απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και των Βατραχανθρώπων, παρουσίασαν προεκλογικό πρόγραμμα, μακιγιάροντας το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής με στοιχεία αντικαπιταλιστικά, «σοσιαλιστικά» (εθνικοποίηση τραπεζών και άλλα), φιλολαϊκά και σούπερ εθνικιστικά (επανάκτηση της Βόρειας Ηπείρου και απελευθέρωση των Κατεχομένων της Κύπρου, άμεση απέλαση όλων των ξένων και επαναφορά του καθεστώτος για τις νάρκες διασποράς στα σύνορα) και, φυσικά, αντιμνημονιακά.
Ζητούν άμεση καταγγελία του μνημονίου, λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους από το 1974, διαγραφή των τραπεζικών χρεών, θέσεις για το μνημόνιο που δεν διαφέρουν από τις θέσεις ενός μεγάλου τμήματος των κομμάτων της Αριστεράς. Επίσης είναι αντίθετοι στους Αμερικανούς και σε καθετί το αμερικανόφερτο, όπως βεβαίως και στους Τούρκους. Ακόμη και στα τουρκικά σίριαλ επιτίθενται, τα οποία στοχεύουν, όπως σημειώνουν, «στην απαξίωση του ελληνικού πολιτισμού και στο να ξεχαστούν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του έθνους».Μεταμορφώσεις
Ψαρεύουν στη λίμνη της λαϊκής οργής
Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των κομμάτων των κκ. Καμμένου και Καρατζαφέρη (άνοιξε ήδη πόλεμο μαζί τους), επειδή προφανώς θεωρεί ότι αντλεί από τον ίδιο εκλογικό κουβά. «Φασίστες» αποκαλεί τους Χρυσαυγίτες ο κ. Καρατζαφέρης, και μάλιστα τις κατηγορίες αυτές τις εκτοξεύει από το βήμα της Βουλής: «Εψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού φιλοξενούν τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Ρούντολφ Ες, τη σβάστικα που μας οδηγεί. Εκεί φτάσατε τα πράγματα, σε αυτή την εσχάτη προδοσία, αυτά τα ακραία κόμματα να αποτελούν λιμάνι για τον απελπισμένο κόσμο» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Είναι αλήθεια - και σε αυτό συμφωνούν κοινωνιολόγοι αλλά και πολιτικοί - ότι ακραία φασιστικά κόμματα (ή εθνικιστικά, όπως ορισμένα αυτοαποκαλούνται) εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές εκρήξεις, την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, το σαθρό πολιτικό σύστημα και ψαρεύουν «ψηφαλάκια» στο εκλογικό σώμα υποδυόμενοι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ενδύονται δηλαδή με φιλολαϊκό μανδύα σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλλον δεν διάβασαν κείμενα της Χρυσής Αυγής περί Δημοκρατίας: «Η Δημοκρατία είναι και αυτή από τις μεγαλύτερες απάτες του συστήματος. Εμείς οι Εθνικιστές δεν επιθυμούμε κάποια βελτίωση των - έτσι κι αλλιώς - σάπιων και σαθρών δομών του υπάρχοντος συστήματος. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του, ως βασική προϋπόθεση για τη Σωτηρία και Αναγέννηση του Λαού μας» γράφτηκε πριν από λίγους μήνες στο περιοδικό του κόμματος.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (166)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ο Νικος απο κατω ειναι gay | 09/05/2012 14:58
  Ο Νικος απο κατω ειναι gay
  Ο Νικος απο κατω ειναι gay
  απάντηση22
   
   
  Που πάμε... | 07/05/2012 16:47
  Είναι δυνατόν να συγχέετε την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία? Έλεος πια, δε μας φτάνει που μπήκαν οι ναζί στη βουλή! ΝΤΡΟΠΗ και μόνο αυτό νιώθει σήμερα κάθε δημοκρατικός και νοήμων έλληνας!
  Nikos
  απάντηση33
   
   
  ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ-ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ | 11/04/2012 01:06
  Τους είδαμε και χορτάσαμε απ' όσα μας είπαν και έκαναν στον τόπο ετούτο οι οπαδοί των Ρούζβελτ-Τσώρτσιλ-Στάλιν! Τώρα, με την θηλιά στο λαιμό έστω και αργά ξυπνάμε και βλέπουμε το ορθό στις αρχές του Φασισμού! Γι' αυτό ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή!
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  απάντηση1927
   
   
  Γιατι; | 10/04/2012 21:27
  Εσυ τωρα πληρωνεσαι για να γραφεις τετοια αρθρα;τι καθομουνα και διαβαζα τοσα χρονια ο χαζος;Δημοσιογραφος επρεπε να γινω να γραφω και εγω τετοια χιουμοριστικα αρθα και να πληρωνομαι!!
  καλα κανεις!
  απάντηση1213
   
   
  πρωην πασοκος | 10/04/2012 12:26
  Σ αυτες της εκλογες θα ψηφισω αυτο που σας ποναει περισσοτερο!!!τι ειναι αυτο???
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2221
   
   
   
  Πατριώτης ή πουλημένο τομάρι; | 10/04/2012 08:48
  Πατριώτης! (Τώρα εάν κάποιοι θέλουν να "βαπτίσουν" τον πατριώτη "φασίστα", (κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια), κανένα πρόβλημα). Πατριώτης για εμάς,("Φασίστας" για εκείνους), παρά πουλημένο τομάρι!!!
  ΑΒΓ
  απάντηση2126
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  "Ο κ. Μιχαλολιάκος ρίχνει τους τόνους του εξτρεμισμού προκειμένου να μπει στη Βουλή και ομνύει εις τον θεόν... Απόλλωνα" | 10/04/2012 02:59
  Απόλλωνα Καλαμαριάς?
  SemnosKaiTapeinos
  απάντηση228
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  κεντρο αθηνας επισης | 09/04/2012 22:08
  αφου το βημα κατηγορει τη χρυση αυγη.... αρα ειναι ενας λογος για να την ψηφισουμε... βημα= διεφθαρμενο συστημα
  δημοσθενης
  απάντηση2720
   
   
   
  xaxaxaxaxax | 09/04/2012 22:00
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πλακα εχετε ο,τι σας κατεβει λετε.Παντως εγω δεν ειμαι χρυση αυγη προς το παρων αλλα τους γουσταρω τωρα εσεις εαν δεν τους θελετε το κουβαδακι σας και σε αλλη παραλια εχει και το πασοκ και νδ ξερετε εσεις απο τετοια
  Ale kai maoua
  απάντηση2519
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ | 09/04/2012 21:18
  Ότι και να λέτε ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ παρά πουλημένο τομάρι όπως οι πολιτικάντηδες... Όσο υποτιμάτε τον Λαό και του μιλάτε λες και είναι πρόβατο, τόσο ο Λαός θα γίνεται Λύκος!
  Μπεεεεε
  απάντηση7152
   
   
  10 Euro βενζινη | 09/04/2012 21:09
  ειχα αποφασισει να κανω οικονομια στην βενζινη και να μην παω να ψηφισω κανεναν.τελικα μου αλλαξατε γνωμη.αφου το παρουσιαζεται ΕΣΕΙΣ ως το απολυτο κακο θα παω να τους ψηφισω
  diamantis
  απάντηση7749
   
   
  Copy-Paste... | 09/04/2012 21:06
  Αρχίζει και γίνεται βαρετή η copy-paste αρθρογραφία εναντίον της Χρυσής Αυγής στο Βήμα...όλο τα ίδια και τα ίδια...
  Lapis Lazuli
  απάντηση6940
   
   
   
  Πατριώτης και Εθνικιστής σημαίνει... | 09/04/2012 20:54
  Ορίστε μια σύντομη λίστα από αγνούς Πατριώτες-Εθνικιστές: Jean-Jacques Rousseau, Jeanne d' Arc, Simón Bolívar, Otto von Bismarck, Giuseppe Garibaldi, Kemal Atatürk, Nelson Mandela, Ioannis Metaxas, Yasser Arafat, Mahatma Gandhi κλπ. Οι προσωπικότητες αυτές έχουν μείνει στην Ιστορία, διότι η δράση τους μόνο καλό έκανε στη χώρα τους. Σε αντίθεση με τους αριστερούς Παπανδρέου, Παπαρήγα, Τσίπρα, Δημαρά και Τρεμόπουλο που κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν την Ελλάδα.
  Δημήτρης
  απάντηση5232
  Απαντήσεις  8 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ετσι, θα σας πονεσει αλλα θα γινει | 09/04/2012 18:11
  Οτι και να γραψετε, οτι και να προσπαθησετε η Χρυση Αυγη θα μπει στη Βουλη, στο κατω κατω ολα αυτα τα αριστερα τσουτσεκια που δεκαετιες λυμενονται τα παντα καλλιτερα ειναι;;;
  ψηφοφορος, πρωην βλαξ
  απάντηση6150
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΕ!! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ!!! | 09/04/2012 17:40
  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΝ ΜΠΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ!!! ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!..ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!!!
  ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
  απάντηση7043
   
   
   
  προσπαθεια εκφοβισμου.... | 09/04/2012 16:40
  αλλη μια προσπαθεια εκφοβισμου στα......προβατα να ψηφισουν.......ΠΑΣΟΚ και ΝΔ........εκει ειναι η σωτηρια. Λοιπον μαγκες του ΒΗΜΑΤΟΣ εγω ειχα ψηφισει ΠΑΣΟΚ στις προηγουμενες, επειδη δεν ειδα χαϊρι με τον αναπηρο διανοητικα ΓΑΠ, αλλα ουτε και με τον προηγουμενο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ηρθε η ωρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σιχαθηκα τα λαμογια και τους κλεφτες με τους ασπρους γιακαδες.........τωρα θα βαλω τους τραμπουκους στην βουλη, για να δουν οι εθνοπατερες της μεταπολιτευσης ποσα απιδια...χωραει ο σακος...με τις υγειες σας.
  ...μεταπολιτευτης
  απάντηση6840
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χ.Α Χ.Α Χ.Α Χ.Α Χ.Α... για γελια το κειμενο! | 09/04/2012 16:36
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded
  pol.
  απάντηση2211
   
   
  Στα λόγια πατριώτες… | 09/04/2012 15:12
  πολλοί σε αυτή τη χώρα, όπως φαίνεται και από τα σχόλια. Πόσοι είναι όμως οι πατριώτες στην πράξη; Αυτοί που πληρώνουν τους φόρους τους και δε φοροδιαφεύγουν, αυτοί που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εργάζονται αντί να κοπροσκυλιάζουν, αυτοί που στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα, αυτοί που δεν πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρούνε, αυτοί που δεν περάσανε τη θητεία σε ένα γραφείο χάρη στο «βύσμα», αυτοί που δεν τρέχουν να γλύψουν τοπικούς άρχοντες για να τους σβήσουν τα πρόστιμα…Ελπίζω αρκετοί. Και να είστε σίγουροι πως αυτή η σιωπηλή μειοψηφία δε συγκινείται από φωνακλάδες ντεμέκ πατριώτες, σαν το καμμένο και το μιχαλολιάκο…
  Άρτεμις
  απάντηση5517
   
   
   
  Ευχαριστώ | 09/04/2012 15:10
  Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνω σχόλιο σε άρθρο. Απλά ένα "ευχαριστώ" γι' αυτό το τόσο άρτιο, επίκαιρο και πραγματικά αναγκαίο άρθρο. Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς τα αυτονόητα πρέπει να υπενθυμίζονται πολλάκις.
  Κανένας κι όλοι
  απάντηση4759
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-