Σε καθυστέρηση «λόγω προσωπικού ζητήματος» αποδίδει ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Δημητρακόπουλος την μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» για το 2011 (χρήση 2010), την οποία εντόπισε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής παραπέμποντάς τον στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, προσήλθε στην Βουλή και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ευ. Αργύρη τον ενημέρωσε ότι επί 16 συναπτά έτη κατέθετε ανελλιπώς την δήλωσή του, ενώ κατέθεσε (εκπρόθεσμα» την δήλωσή του και δικαιολογητικά που αφορούν τα εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, όπου ζούσε οικογενειακώς από το 1994 έως το 2010.

Τα δικαιολογητικά αυτά, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, αφορούν ποσά για την εξόφληση διδάκτρων των σχολείων των τριών από τα πέντε παιδιά του και την εξόφληση λειτουργικών υποχρεώσεών του λόγω της εκεί διαμονής του. Ο κ. Αργύρης φέρεται να τον ενημέρωσε ότι από την στιγμή που κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά οι υπηρεσίες θα πράξουν τα δέοντα, ωστόσο του κατέστησε σαφές ότι η δήλωσή του παραμένει εκπρόθεσμη.