Πρωτοβουλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση διήρκεσε 50 λεπτά και όπως αργότερα έλεγε ο κ. Καρατζαφέρης στους συνομιλητές του «είδα τον κ. Παπούλια πιο αποφασισμένο από τις άλλες φορές».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «είναι περιττό να πούμε ότι χώρα στην ουσία δεν λειτουργεί» και συμπλήρωσε: «Έχω πάψει να με ενδιαφέρει, να με απασχολεί και να βασίζομαι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Τουναντίον, ενδιαφέρομαι για τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις οποίες αναμένω».

Σε ερώτηση εάν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τις εκλογές ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «το πρώτο πράγμα είναι να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε, αυτό το σάπιο που συνοδεύει τη ζωή μας δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μία ημέρα»

Λίγο ώρα αργότερα, στο γραφείο του στη Βουλή μιλώντας σε συνεργάτες του για την περίπτωση συνεννόησης ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, είπε με νόημα μία φράση του Δημόκριτου: «στους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι ο λόγος, αλλά η συμφορά».