Όλοι μας στην κυβέρνηση συναισθανόμαστε την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, ωστόσο εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού βουλευτών δεν τιμούν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Αυτό επεσήμανε σε δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με αφορμή τον αποκλεισμό της εισόδου της Βουλής από «αγανακτισμένους» πολίτες.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Επίσης ο κ. Παπουτσής επεσήμανε πως «η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους, εντός και εκτός της χώρας» προσθέτοντας ότι «αναφέρομαι και στην Τρόικα και σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιχειρούν να θέσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος προϋποθέτει, πέραν των άλλων, τη διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, των επενδύσεων και γενικά της»

Κλείνοντας την δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε, στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα» και ζήτησε από «τη νέα γενιά και τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων».