«Ημουν στο σπίτι από τις 5 το απόγευμα. Είχα την μπαλκονόπορτα ανοιχτή αλλά δεν άκουσα θόρυβο. Ο εξάδελφός μου ήταν αυτός που είδε ότι η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν ότι σκότωσαν κάποιον στη γειτονιά. Ηταν τόσο αθόρυβοι, που ούτε καν καταλάβαμε ότι είχαν μπει στο δικό μας κτίριο» είναι οι πρώτες κουβέντες του ρουμάνου ενοίκου της πολύπαθης πολυκατοικίας στην Κυψέλη όπου εντοπίστηκε η γιάφκα. Η νύχτα που προηγήθηκε μόνο συνηθισμένη δεν ήταν για τον κ. Γιάννη Νεγκάου, τον 29χρονο «καναλά»- όπως αποκαλείται στην αργκό της δουλειάς του η τοποθέτηση εξαερισμών. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται πεντάστερο ξενοδοχείο: «Λόγω δουλειάς έχω μπει σε κάμποσα, είναι η πρώτη φορά που μένω», λέει, με έξοδα της Αντιτρομοκρατικής μάλιστα. Από το τριάρι που μοιράζεται με τη σύντροφό και τον εξάδελφό του μετακόμισε εν μιά νυκτί στο προσφάτως ανακαινισμένο ξενοδοχείο Ρark επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εδωσαν αρνητική απάντηση στην ερώτηση των αστυνομικών «έχετε κάπου να φιλοξενηθείτε;» και οδηγήθηκαν αστραπιαία με περιπολικά στο ξενοδοχείο.

«Θα σας φιλοξενήσουμε με δικά μας έξοδα, λυπούμαστε για την ταλαιπωρία, δεν φανταζόμαστε να διαρκέσει περισσότερο από 24 ώρες» ήταν το αρχικό σενάριο και έφυγαν χωρίς δεύτερη αλλαξιά. Το πρωί οι περισσότεροι πήγαν στις δουλειές τους αλλά στην επιστροφή διαπίστωσαν ότι η φιλοξενία θα διαρκέσει περισσότερο. Τα περιπολικά τα οποία εμφανίζονταν με το πρώτο τηλεφώνημα του αστυνομικού που στεκόταν διακριτικά πίσω από τη ρεσεψιόν έκαναν… υπερωρίες: για την κυρία που «απαιτεί» να βρεθεί ένας τρόπος να φτάσει για λίγο στο διαμέρισμά της, για τον Γιάννη και τον εξάδελφό του τον Κώστα που μόλις γύρισαν από τη δουλειά και θέλουν να αλλάξουν ρούχα.

Τα- μη ανακαινισμένα ακόμη«στάνταρ» δωμάτια που τους παραχώρησαν στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου αλλά και τα δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο μάλλον δεν είναι αρκετά για να σβήσουν την αναστάτωσή τους. Απ΄ ό,τι δείχνουν τα νευρικά πηγαινέλα τους, μάλλον αδιάφορες περνούν οι παροχές. Στα σπίτια τους θέλουν να επιστρέψουν και μάλιστα το συντομότερο, αλλά ουδείς ήταν σε θέση ως και αργά χθες τη νύχτα να τους πει πότε. Ως τότε; Θα κρύβουν τις μπουκιές τους από τους δημοσιογράφους που… τους τις μετράμε και θα προσπαθούν να ηρεμήσουν τους συγγενείς τους οι οποίοι ανησυχούν.