Μία είναι η συμμορία που εισβάλλει με τα Καλάσνικοφ σε κοσμικές ταβέρνες το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συμμορία έχει χτυπήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα, χωρίς να είναι διαπιστωμένος ο ακριβής αριθμός των ληστειών, αφού ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων ίσως αποφεύγουν να ενημερώσουν την Αστυνομία για να μην έχουν πρόβλημα με την πελατεία τους…

Την Κυριακή τα ξημερώματα η ίδια συμμορία πραγματοποίησε ληστρική επίθεσηστην ταβέρνα «Τζουμέρκα» στην οδό Αγίου Αντωνίου 1, στη Βαρυμπόμπη. Δύο οπλισμένοι κουκουλοφόροι, από τους οποίους ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ και ο άλλος κυνηγετική καραμπίνα, εισέβαλαν στην ταβέρνα πυροβολώντας μία φορά για εκφοβισμό. Οι δράστες άρπαξαν τις εισπράξεις από τον ιδιοκτήτη καθώς και ρολόγια, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα από τους επτά πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε ένα άλλο άτομο και φεύγοντας πυροβόλησαν άλλη μία φορά στον αέρα…

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η ίδια συμμορία λήστεψε άλλα δύο γνωστά εστιατόρια στην Πάρνηθα. Στη μία περίπτωση μάλιστα την ώρα της εισβολής των ληστών γινόταν γαμήλιο γλέντι και η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη. Οι πρώτες πληροφορίες για τη δράση αυτής της συμμορίας υπήρξαν στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν τα μέλη της εφόρμησαν σε γνωστή ταβέρνα στη Δροσιά, όπου και πάλι την ώρα της δεξίωσης άρπαξαν από τους ιδιοκτήτες και τους έντρομους πελάτες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Υπήρξαν φήμες ότι η ίδια συμμορία χτύπησε λίγες ημέρες αργότερα και εστιατόριο στο Κολωνάκι, χωρίς ωστόσο οι σχετικές πληροφορίες να επιβεβαιωθούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Για κάποιους ενδέχεται να μην είναι άσχετη με τη δράση της ίδιας συμμορίας η εισβολή ληστών επίσης με Καλάσνικοφ στο σπίτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Χεσούς Ντάτολο το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Ο αργεντινός ποδοσφαιριστής δέχθηκε την… επίσκεψη δύο κουκουλοφόρων την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του με τον συμπαίκτη του Ραούλ Μπράβο και την αρραβωνιαστικιά του. Οι οπλισμένοι άγνωστοι απέσπασαν χρηματικό ποσό, πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνα των τριών. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει πληροφορίες που να συνδέουν τις επιθέσεις σε ταβέρνες με τους ληστές στην οικία του ποδοσφαιριστή, όμως ο κοινός τρόπος δράσης και, κυρίως, το θράσος τους σίγουρα ανησυχούν τους αξιωματικούς.