Ψήφο στο κόμμα που εκφράζει ριζική αντίθεση στην ΕΕ και επομένως μπορεί να αποτελέσει «τη δύναμη της πραγματικής και συνεπούς και αδιάλλακτης αντιπολίτευσης» ζήτησε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Αυτή η γραμμή θα διαπερνά και την ομιλία της σήμερα στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως, όπου δίπλα στην κυρία Παπαρήγα θα είναι ο κ. Θ.Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η κυρία Ρόζα Ραμπιάις, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τον Περισσό, η τιμωρία των κομμάτων τα οποία είπαν ψέματα για την πολιτική της ΕΕ, που χειροτέρευσε τη ζωή των εργαζομένων, περνά μέσα από την ψήφο στο ΚΚΕ. Οπως είπε χθες η κυρία Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την επομένη των ευρωεκλογών τα προβλήματα θα είναι ίδια αλλά η κάλπη θα πρέπει να έχει βγάλει ένα ισχυρό λαϊκό μήνυμα. Το συνόψισε ως εξής: «Κύριοι, μας είπατε ψέματα για την ΕΕ και από τη στιγμή που η ζωή πάει χειρότερα σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδαδεν μπορεί να είναι ανεύθυνη η ΕΕ. Ευθύνεστε για τα ψέματα που μας είπατε, για το πώς διαχειριστήκατε όλα τα ζητήματα και ευθύνεστε βεβαίως για το ότι εξειδικεύετε την ευρωπαϊκή πολιτική στην Ελλάδα. Αρα πρέπει να τιμωρηθείτε» .

Μάλιστα επεσήμανε ότι στις 7 Ιουνίου δεν κρίνεται ούτε ο σοσιαλισμός ούτε η αποδέσμευση, αν και και προσέθεσε ότι το ΚΚΕ συζητεί και την αποδέσμευση και τον σοσιαλισμό, μια και «δεν κόβουμε την πολιτική μας σε κομματάκια». Ωστόσο, σήμερα το ζητούμενο, σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, είναι η «αντεπίθεση» των εργαζομένων. Και αυτή μπορεί να την προωθήσει το κόμμα που, όπως τόνισε η κυρία Παπαρήγα, δεν περιορίζεται να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ αλλά κάνει αντιπολίτευση και στην ΕΕ. Το ΚΚΕ, σημείωσε, είναι το κόμμα «που βάζει στον στόχο του την πάλη και κατά της νόμιμης κλοπής των εργαζομένων, της νομιμοποιημένης κλοπής του μόχθου των εργαζομένων, και πάνω εκεί βεβαίως υπάρχει και η παράνομη κλοπή.Η νόμιμη κλοπή είναι ό,τι αποφασίζεται όλα αυτά τα χρόνια» .

Διευκρίνισε επιπλέον ότι δεν σημαίνει πως όποιος ψηφίσει το ΚΚΕ συμφωνεί μαζί του εφ΄ όλης της ύλης, αλλά η ψήφος στο ΚΚΕ όχι μόνο θα κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα να χάσουν την εκλογική τους δύναμη αλλά «θα μετατραπεί και σε πολιτικό πλήγμα σε αυτά τα κόμματα,θα συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος».