Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Κι ιδιαίτερα εκείνοι που από κακή ενημέρωση, υπερβολική ανησυχία ή απλώς επειδή θαυμάζουν τον Μιχαλολιάκο βάζουν εμπόδια στην μόρφωση και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στη χώρα.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ,ότι αυτά τα παιδιά, με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι επόμενοι Έλληνες. Αρκεί να τους κάνουμε να αγαπήσουν την Ελλάδα κι όχι να την απεχθάνονται με όσα τραβούν στους τριτοκοσμικούς καταυλισμούς της χώρας.

Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι ο ελληνικός πληθυσμός μπορεί να μειωθεί έως το 20150 έως και 2,5 εκατομμύρια λόγω λιγότερων γεννήσεων και συνεχούς μετανάστευσης στο εξωτερικό. Άρα ο μόνος τρόπος για να μην γίνει η Ελλάδα, χώρα γερόντων, είναι είτε –αίφνης η μέση ελληνική οικογένεια να γεννάει τρία παιδιά και πάνω είτε να ενσωματώσει στην ελληνική κοινωνία ξένα παιδιά (τα παιδιά των προσφύγων) ώστε να γίνουν τα επόμενα ελληνόπουλα.

Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε τις προηγούμενες δύο δεκαετίες με εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών -από την Αλβανία(κυρίως) αλλά και από αφρικανικές χώρες- που είναι πλέον πιο ελληνάκια απο τα ελληνάκια. Με ελληνική συνείδηση, τέλεια χρήση και γνώση της ελληνικής γλώσσας, με σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια ακόμη και στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα.

Κάποια από αυτά τα παιδία επίσης αντιμετωπίσθηκαν στην αρχή από κάποιους ανεγκέφαλους ελληναράδες με καχυποψία, ρατσισμό και μυωπική αντίληψη: δεν τους επέτρεπαν ακόμη κι αν ήσαν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες να κρατούν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις ενώ διέδιδαν αντιεπιστημονικές φασίζουσες δοξασίες ότι δήθεν «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι» που κατέληγαν σε απαράδεκτα ρατσιστικά γηπεδικά συνθήματα του τύπου «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ».

Κι όμως παρά την μειωτική αυτή αντιμετώπιση από κάποιους, η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της αγκάλιασε αυτά τα παιδιά. Τα οποία έχουν πλέον ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία – κάποια (όπως ο Γιάννης Αντετοκούμπο τον οποίο ο μικρόνους και σπιθαμιαίος αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε παρομοιάσει με χιμπατζή!) έφτασαν να δοξάζουν τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό και αποτελούν τους σημερινούς και αυριανούς Έλληνες.

Θα πείτε σωστά : μα αυτά είναι αυτονόητα θέματα που τα έχουν λύσει χρόνια τώρα κοινωνίες πιο προηγμένες από την δική μας. Με πρώτη απ όλες , την Αμερικανική η οποία μετά από ξεσπάσματα ρατσιστικής βίας και διορθωτικούς νόμους ενσωμάτωσης βασίζει την μεγάλη της πρόοδο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα την ανάπτυξη των επιστημών της στην προσέλκυση ταλαντούχων νέων απ όλο τον κόσμο. Απ τους οποίος ξεχωρίζει τους καλύτερους , τους εκπαιδεύει, τους εντάσσει στο παραγωγικό της ιστό και επωφελείται στο έπακρο από τα προσόντα τους.

Δυστυχώς ,όμως ,τίποτα δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ . Απόδειξη: η κυβέρνηση Τσίπρα πανηγυρίζει -πριν ένα χρόνο – για το κλείσιμο του χώρου φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα .Και ξαναπανηγυρίζει -ένα χρόνο μετά- για την επαναλειτουργία του.

Το μόνο αυτονόητο : το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ θάπρεπε να είναι το ανεμούριο…από το «όπου φυσάει ο άνεμος».Η το χρυσόψαρο …απο την απίστευτα κοντή μνήμη.