Ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου 2015 με άψογη εκλογική διαδικασία έδωσε απερίσκεπτα την εξουσία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας. Και κατά τον αρχαίο ελληνικό μύθο μύρια όσα κακά, που έτσι απελευθερώθηκαν, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν επιστρέφουν πια στο κουτί όπου ήταν φυλακισμένα και ακίνδυνα. Ετσι προέκυψε από την αποφράδα εκείνη μέρα η κατά Μάο Μεγάλη Αναταραχή, που θεωρήθηκε από τον έλληνα θαυμαστή του κ. Τσίπρα θαυμάσια κατάσταση. Ομως ο τελευταίος λησμόνησε ότι στη μακρινή Αυστραλία ανακαλύφθηκε το μπούμερανγκ και οι ολέθριες συνέπειές του. Το κακό που εκτοξεύεται εναντίον εχθρών και φίλων επιστρέφει μόνο του και σε χτυπά κατακούτελα. Αυτή τη διαδικασία της επιστροφής των δεινών δέχονται επί της κεφαλής τους λαός και Τσίπρας. Ενα εξ αυτών είναι το ολέθριο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».
Αυτή η ελληνικής κουτοπονηριάς ευρεσιτεχνία τής γενικά ως τώρα θαυμαζόμενης Αριστεράς ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια σε κάποια επαρχία ως έμπρακτη αντίδραση κατά των θεωρούμενων άδικων διοδίων και ταχύτατα αξιολογήθηκε από τους ανά την επικράτεια μπαταχτσήδες ως θαυμάσιο εύρημα για να μην πληρώνουν τις νόμιμες οφειλές τους. Γενικεύτηκε στα περισσότερα διόδια, επενδύθηκε με την ηθική ακτινοβολία της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, ενθαρρύνθηκε από σήμερα διαπρέποντες υπουργούς του και γενικεύθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος μετά την άρνησή του να πληρώσει το χαράτσι που συνεισπραττόταν με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Επεκτάθηκε εν συνεχεία στον ΕΝΦΙΑ που ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει, ενώ η «Αυγή» συμβούλευε «πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Νομιμοποιήθηκε μάλιστα και από τον Αρειο Πάγο καθώς ενέκρινε κόμμα που έχει ως σκοπό του το «Δεν πληρώνω»!
Ετσι αναβαθμισμένο και γενικευμένο το «Δεν πληρώνω» επεκτάθηκε στη μη πληρωμή φόρων, στη μη εξόφληση δανείων προς τις τράπεζες, στη μη πληρωμή εισιτηρίων στις δημόσιες μεταφορές και τελικά στη μη εξόφληση των υποχρεώσεών του και από το ίδιο το κράτος.
«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» έτριβαν προεκλογικά τα χέρια τους ΣΥΡΙΖΑ και Αγανακτισμένοι. Αλλά με το που έγιναν κυβέρνηση το «Δεν πληρώνω» τούς ήρθε κατακέφαλα ως μπούμερανγκ. Ετσι και τα δάνεια δεν εξοφλούνται, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι αδυναμία πληρωμής, και οι φόροι και ο ΦΠΑ, ακόμη και τα ενοίκια. Ετσι, παρά την αύξηση των φόρων, λιγοστεύουν τα δημόσια έσοδα. Ακόμη και η ΔΕΗ οδηγείται στη χρεοκοπία καθώς δεν εξοφλούνται οι λογαριασμοί και έφθασε να πυροβολούνται οι υπάλληλοι όταν αποπειρώνται να κόψουν το ρεύμα στους μη πληρώνοντες. Η δε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής φτωχοποιηθέντων στρωμάτων του πληθυσμού έδωσε το πρόσχημα να μην πληρώνουν και οι έχοντες, τους οποίους μιμείται αναισχύντως και το Δημόσιο.
Η κυβέρνηση αμήχανη προσποιείται ότι προσπαθεί να εισπράξει τα οφειλόμενα, αλλά στην ουσία αδρανεί, θύμα των συνθημάτων με τα οποία κατέλαβε την εξουσία (πώς να κυνηγήσει τους ψηφοφόρους της;). Η δε αντιπολίτευση αφελώς επιχαίρει σωπαίνοντας λες και το μπούμερανγκ δεν θα στραφεί επί της κεφαλής της όταν επανέλθει στην εξουσία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ