Το διαπιστώνω και το καταγγέλλω εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια: τη νομοθετημένη μέριμνα υπέρ των εγκληματιών. Και την περασμένη εβδομάδα το ανακάλυψαν και κάποια ΜΜΕ. Εκείνος που θέρισε με Καλάσνικοφ 15 θαμώνες ενός μπαρ στο Μικρολίμανο γνώριζε η Αστυνομία ποιος είναι (χάρη στις κάμερες που τόσο πολέμησαν οι προστάτιδες δυνάμεις των «δημοκρατικών» κατακτήσεων για τα προσωπικά δεδομένα), αλλά δεν επέτρεπε ο νόμος να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του ώστε να διευκολυνθούν ο εντοπισμός και η σύλληψή του. Θα πρέπει, έλεγε ο νόμος προτού εσπευσμένα τον αλλάξουν, να του γνωστοποιηθεί το σχετικό αίτημα για να επιτρέψει τη δημοσίευση! Πέραν του παραλογισμού να χρειάζεται και να εγκρίνει τη διευκόλυνση της σύλληψής του ο καταζητούμενος, συνυπολογίστε και τη βλακώδη έμπνευση να ζητείται η έγκριση αυτή από κάποιον που αγνοείται πού βρίσκεται. Ο φιλικός για εγκληματίες νόμος προέβλεπε δημοσιοποίηση στοιχείων μόνο για τους ύποπτους τρομοκρατίας, γενετήσιας αξιοπρέπειας και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά όχι για τους καταζητούμενους για δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς και άλλα βαριά εγκλήματα. Ας σημειωθεί ότι ο προστατευόμενος από την Πολιτεία Αλβανός είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση μαστροπείας, διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών. Επίσης προ ημερών είχε γαζώσει με 11 σφαίρες καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα και φυσικά κυκλοφορούσε ελεύθερα χάρη στη στοργική για τους εγκληματίες νομοθεσία μας.
Κατά σύμπτωση, την ίδια εβδομάδα ένας οπαδός του Ολυμπιακού καταδικασμένος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δολοφονία φιλάθλου του Παναθηναϊκού κυκλοφορούσε ελεύθερος και πυροβολούσε από μοτοσικλέτα τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Βλέπετε, η νομοθεσία προβλέπει μεν διάφορες ποινές φυλάκισης, αλλά ταυτόχρονα παρέχει στους εγκληματίες κάθε είδους δυνατότητες για να αφήνονται ελεύθεροι. Ετσι συνεχίζουν τις παράνομες συμπεριφορές τους χλευάζοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία που τους συλλαμβάνει για να τους αφήνουν ελεύθερους η διαβλητή νομοθεσία και κάποιοι ανεπαρκείς ή αμφίβολης ακεραιότητας δικαστές με τους οποίους συνεργάζονται κάποιοι αδρά αμειβόμενοι μεγαλοδικηγόροι των ενόχων.
Τις ίδιες ημέρες μας έπνιξε η μπόχα από τον χώρο του ποδοσφαίρου, του οποίου μεγαλοπαράγοντες αλληλοκατηγορούνται για φοβερά εγκλήματα. Το ότι οι εισαγγελείς από χρόνια διώκουν κάποιους από αυτούς χωρίς ποτέ να φθάνουν οι υποθέσεις στο ακροατήριο δεν μπορεί να μη σχετίζεται με το γεγονός ότι η Πολιτεία παραμένει προκλητικά αδιάφορη και άπρακτη καθώς πανικοβάλλεται στην ιδέα ότι μια δίωξη κατά των ποδοσφαιρικών παραγόντων θα στρέψει κατά των υπουργών και βουλευτών τους οπαδούς τους, που θα τους μαυρίσουν στις επόμενες εκλογές. Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Και εν προκειμένω είναι και πολλά τα λεφτά, όπως καταλαβαίνετε, με πρώτο διδάξαντα τον Κοσκωτά.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται και οι παραδοσιακές καταλήψεις στα πανεπιστήμια και στη μέση εκπαίδευση, συνοδευόμενες πάντα από καταστροφές των κτιρίων και των εκπαιδευτικών οργάνων και με κλοπές υπολογιστών. Φυσικά παραβιάζονται έτσι πολυάριθμα άρθρα του ποινικού νόμου, αλλά ούτε το κράτος ούτε οι πρυτανείες ούτε η Δικαιοσύνη προβαίνουν στις απαιτούμενες διώξεις επειδή, λέει, τα παιδιά τις αποφασίζουν με «δημοκρατικές διαδικασίες». Είμαστε άξιοι του καταντήματός μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ