Παρουσίες…
  • Επειτα από τρία χρόνια απουσίας έλληνα υπουργού Οικονομιών από την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον (ο τελευταίος ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το φθινόπωρο του 2011), εφέτος η χώρα θα εκπροσωπηθεί από… τρεις! Τον νυν, τον πρώην και έναν από τους σκιώδεις.
  • Εξηγούμαστε. Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν πήγε ποτέ στην Ουάσιγκτον γιατί ως υπουργός ήταν «πνιγμένος». Ομως τώρα ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ετοιμάζει βαλίτσες για τη φετινή σύνοδο το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου.
  • Εκεί θα συναντήσει τον άνθρωπο στον οποίο παρέδωσε τα κλειδιά του υπουργείου, τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος θα βρεθεί εκεί μετά τα αθηναϊκά ραντεβού του με την τρόικα.

…και εξηγήσεις
  • Ο υπουργός και ο διοικητής θα πέσουν πάνω στον βουλευτή και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Σταθάκη, στενό σύμβουλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
  • Βεβαίως ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η δική του επίσκεψη στη λεγόμενη «κοιλιά του κήτους» θα είναι περίπου ιδιωτική καθώς θα συμμετάσχει με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα σε πάνελ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Η αναγκαιότητα για τις διευκρινίσεις αποδίδεται στην αντίδραση του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τις διεθνείς συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφίζοντας» το πρόσφατο μυστικό ραντεβού του κ. Σταθάκη και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Δραγασάκη με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ Γεργκ Ασμουσεν.

Ενστάσεις
  • Πρόβλημα προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τη Σελόντα στην επόμενη ημέρα, μετά τη μετοχοποίηση χρεών και την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με ποσοστό 82%.
  • Και αυτό γιατί ο διευθύνων σύμβουλος μιας εκ των τεσσάρων τραπεζών έθεσε βέτο για ορισμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στο νέο ΔΣ της εταιρείας, υποστηρίζοντας πως «οι υπεύθυνοι τήρησης του προγράμματος εξυγίανσης δεν πρέπει να έχουν στο παρελθόν οποιαδήποτε σχέση με τον όμιλο».
  • Στο νέο ΔΣ –το οποίο ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα –εκτός από τους τέσσερις «τοποτηρητές» που όρισαν οι τράπεζες συμμετέχουν οι κ.κ. Γιάννης Στεφανής, τέως διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα, Γιάννης Ανδριανόπουλος, τέως γενικός διευθυντής της Σελόντα και Γιώργος Αντύπας, πρόεδρος της εταιρείας ιχθυοτροφών Περσεύς, θυγατρικής της Σελόντα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ