Δεν χρειάζεται να υποδείξουμε εμείς στον κ. Αντώνη Σαμαρά τι θα κάνει ως πρωθυπουργός.

Γνώσεις έχει και ηλικίαν επίσης και συνεπώς δύναται να κάνει τις επιλογές του, να σχεδιάσει τη δράση του και να πάρει τις κρίσιμες εκείνες αποφάσεις από τις οποίες εκείνος μεν θα κριθεί, αλλά ο λαός ολόκληρος θα πληρώσει ακόμη έναν λογαριασμό αν ο σημερινός τιμονιέρης σκοντάψει, και αυτός, σε κάποιον ύφαλο…

Θεωρείται a priori θνησιγενής η τρικομματική κυβέρνηση, ένα σχήμα «περιορισμένης ευθύνης» στον βαθμό που οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι απεκδύονται τις ευθύνες…
Είναι όμως πάντοτε η εξουσία μαγνήτης για τους πολιτικούς, ακόμη και τους σεμνότερους: ποιος πολιτικός αρχηγός δεν κάθισε πειθαρχημένος μπροστά στην κοπέλα του μακιγιάζ της τηλεόρασης; Ούτε ένας!
Ετσι, παρά τις προβλέψεις των καθ’ έξιν κινδυνολογούντων η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρωταγωνιστεί στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη. Μετά από όσα είδαν τα μάτια μας πτώση της σημερινής κυβερνήσεως δεν πιθανολογείται. Ομως η επόμενη χρονιά θα είναι αποφασιστική για το μέλλον της χώρας. Οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές στα μέσα του έτους 2014 θα δείξουν τι τέξεται η επιούσα. Ο κ. Σαμαράς έχει μπροστά του έναν χρόνο για να κάνει ορισμένες έστω από τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Είναι σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά δεν αλλάζει με την πώληση των στοιχημάτων η χώρα!
Ο Πρωθυπουργός έχει τον χρόνο και τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά το φορολογικό σύστημα. Ας μην ξοδεύει τον χρόνο του με τα τρέχοντα. Το αληθινό στοίχημα δεν πωλείται. Κερδίζεται υποχρεωτικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ