Κύριε διευθυντά.

Ακούγοντας τη βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη (στο σκίτσο) και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη να αντιπαρατίθενται στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη ένιωσα για άλλη μία φορά θλίψη για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Ελλάδα. Με τους βουλευτές μας να μην έχουν τους στοιχειώδεις τρόπους που απαιτούνται για να γίνει συζήτηση, να μην μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους, να μην αντέχουν να συνυπάρξουν πολιτισμένα έστω για λίγα λεπτά, παρά μόνο να περιφέρουν ένταση, υστερία, και αδιαλλαξία. Μετατρέποντας τα πολιτικά talk show (συχνά και τις συνεδριάσεις της Βουλής) σε αρένες βαρβαρότητας. Ετσι και αυτή τη φορά Κανέλλη και Μιχελάκης μιλούσαν (και φώναζαν) ταυτοχρόνως, αρνούμενοι εμφανώς να ακούσουν ο ένας τον άλλον. Δημιουργώντας χάβρα στο στούντιο και αποδεικνύοντας πώς η μεταξύ τους έχθρα (αποτέλεσμα των αγεφύρωτων, όπως έχουν αποφασίσει, ιδεολογικών διαφορών τους) δεν τους αφήνει όχι μόνο να συνεργαστούν, αυτή την τραγική στιγμή, για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά ούτε καν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, να βρεθούν στον ίδιο χώρο, χωρίς να κάνουν τα νεύρα μας κουρέλια.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να αυξήσει τη φορολόγηση των πλουσίων. Μήπως είναι… ψιλοκομμουνιστής και δεν το ξέρει;

* Αυτά ενώ η φιλολαϊκή κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζει νέους φόρους για τα ήδη υπερφορολογημένα μεσαία (και… βγάλε) νοικοκυριά.

* Μας βλέπω να ξανακάνουμε ουρές στη νήσο Ελις.

* Ο πλανητάρχης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των χρημάτων που θα εξασφαλίσει από τη φορολογία των γεμάτων (και… βάλε) πορτοφολιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για αναβάθμιση των σχολείων στις ΗΠΑ. Μια χαρά σχέδιο μου ακούγεται.

* Με την αναβάθμιση της εν Ελλάδι παιδείας τι είπαμε ότι γίνεται;

* Διεθνή πρακτορεία: Καχύποπτοι οι Ευρωπαίοι απέναντι στην Ελλάδα. Και οι Ελληνες απέναντι στην Ευρώπη, θα πρόσθετα εγώ. Την Ενωμένη (;) Ευρώπη.