Η κυβέρνηση αποφάσισε την εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους έπειτα από πρόταση του (πολύτεκνου) υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη προς τον κ. Αν. Λοβέρδο. Προσοχή: Η εξομοίωση δεν αφορά οικονομικά θέματα, όπως επιδόματα, φορολόγηση κλπ. Το όφελος προκύπτει από την εξομοίωση στα προνόμια που αφορούν την μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο (αν ξαναγίνουν ποτέ προσλήψεις στο Δημόσιο…), τις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, τις μεταγραφές στα πανεπιστήμια κ.α. Φρονώ πάντως ότι πολύ σύντομα η εξομοίωση με τους πολύτεκνους όσων διαθέτουν ένα παιδί θα επιβληθεί από την πραγματικότητα αφού τα περισσότερα ζευγάρια δεν αναμένεται να επιδείξουν τον ηρωισμό που απαιτείται ώστε να τολμήσουν την τεκνοποίηση στην Ελλάδα της ελπίδας και της ευημερίας του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

**

Σε μια λεκάνη τουαλέτας βρίσκεται η εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης απέστειλε στον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη επιστολή του κ. Ι. Πετρομιχελάκη ο οποίος διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για «Λεκάνη Τουαλέτας Νέας Τεχνολογίας». Η ευρεσιτεχνία αφορά λεκάνη που ταυτοχρόνως λειτουργεί ως απορροφητήρας των οσμών που υπενθυμίζουν την καταγωγή της ανθρωπότητας. Ο Μιχάλης ενθουσιάστηκε τόσο με την πρόταση που την προώθησε στον κ. Θάνο Μωραΐτη για να την αξιολογήσει. Ο κ. Μωραΐτης έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί επάνω στη λεκάνη υψηλής τεχνολογίας γιατί απέστειλε τα σχετικά έγγραφα στην κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αφού, όπως διευκρινίζει με επιστολή του, το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι το κατεξοχήν αρμόδιο για να ασχοληθεί με το θέμα. Προφανώς και είναι το κατεξοχήν αρμόδιο αφού για τους περισσότερους η δια βίου μάθηση εξαντλείται στην ανάγνωση στην τουαλέτα.

**

Μοιραία για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ήταν η συνάντηση στελεχών του Κοινωνικού Συνδέσμου που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο εστιατόριο «Καφενείο» του Κολωνακίου. Συμμετείχαν οι κκ. Απ. Δοξιάδης, Αρ. Δοξιάδης, Ι. Στουρνάρας, Ι. Ζηρίνης, Δ. Καλουδιώτης και η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη. Το δείπνο ξεκίνησε με καβγά μεταξύ του κ. Δοξιάδη και του κ. Στουρνάρα για την απόπειρα Δοξιάδη να «δολοφονήσει» τον κ. Φλωρίδη. Ο κ. Στουρνάρας περιέλουσε με κρύο νερό τον κ. Δοξιάδη ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Φλωρίδης μένει». Οι περισσότεροι συμφώνησαν. Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Δοξιάδης να παραιτηθεί την Παρασκευή. Η παραίτηση ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της Wall Street για να μην επηρεαστούν οι αγορές. Το καλύτερο είναι όμως ότι και ο κ. Φλωρίδης έχει διαμηνύσει ότι θα εγκαταλείψει το Σύνδεσμο. Εδώ φαίνεται το μεγαλείο του Απόστολου. Διέλυσε το κόμμα προτού ακόμα δημιουργηθεί!

**

Πρωταθλήτρια στις δημόσιες σχέσεις η κυρία Μαριάννα Πυργιώτη. Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιξε τον «Κήπο της Ρηγίλλης» και κάλεσε μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε κλειστό γεύμα. Κάλεσε και τον κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλύτερα πράγματα να κάνει. Το μικρομεσαίο δείπνο της Μαριάννας τίμησαν οι παράγοντες της επιχειρηματικότητας κκ. Θ. Βάρδας, Β. Κορκίδης και Κ. Μίχαλος. Και του χρόνου με δραχμή.