«O ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σε μια ιστορική στιγμή όπως η έκρηξη οργής της νέας γενιάς. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κρατάει πάντα η Αριστερά σε τέτοιες περιόδους και ήταν η στάση που κράτησε το σύνολο των αριστερών οργανώσεων πλην μιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ: α) υπερασπίστηκε την κοινωνική ερμηνεία του φαινομένου και ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, β) συμμετείχε με το δικό του παράδειγμα αγώνα, χωρίς να υποκύψει στις απειλές και γ) δεν συμμορφώθηκε με την κυβερνητική προπαγάνδα που στόχο είχε να συκοφαντήσει και να αποπροσανατολίσει συρρικνώνοντας μια μεγαλειώδη εξέγερση σε επεισόδια και καταστροφές. Η κυβέρνηση μας στοχοποίησε ώστε να ξεφύγει από τη θέση του υπόλογου και να πάρει τη θέση του κατήγορου: αυτά που συμβαίνουν δεν οφείλονται στην πολιτική της αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ συκοφάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα εναντίον του κινήματος αφού εστίασε στις καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα “επιβεβαίωνε” τη θεωρία της υποκίνησης.

Η συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε να κάνει με τη στάση του απέναντι στη βία. Κανείς δεν θα μας στοχοποιούσε αν αποσύραμε την υποστήριξή μας στη νέα γενιά και συμμορφωνόμασταν με την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί γιατί δεν έχει συναινέσει στη συμφωνία σιωπής όλου του πολιτικού φάσματος για την καταδίκη της νέας γενιάς στο περιθώριο, με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό. Γι΄ αυτόν τον λόγο έχει μεγάλη απήχηση στη νέα γενιά, γεγονός που χαλάει τα σχέδια για αυτοδυναμία, αλλά και απειλεί το ΚΚΕ σε έναν ανούσιο αγώνα που δίνει μόνο του για την πρωτοκαθεδρία στην Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, δεν βολεύεται σε καμιά θέση μέσα σε αυτό και μιλάει ήδη από τη σκοπιά του μέλλοντος. Γι΄ αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο όλων».

Αν. Καρίτζης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ