Παγκόσµιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018
Παναμάς – Τυνησία (Μ) ΕΡΤ3, 11.00
Ντοκιµαντέρ
VICE SPECIALS – «Το µοναδικό µηχανογραφικό στο χωριό»
ΑΝΤ1, 01.00
Το ελληνικό γραφείο του VICE ταξίδεψε μέχρι το ορεινό, απομακρυσμένο χωριό Φουρνά στην Ευρυτανία προκειμένου να γνωρίσει τον Πάνο Κατσομήτρο, έναν μαθητή της Γ’ Λυκείου, ο οποίος έχει και την ιδιαιτερότητα ότι είναι ο μοναδικός μαθητής στην τάξη του. Κατέγραψε την προσπάθειά του να περάσει στο Πανεπιστήμιο αλλά και την καθημερινότητά του σε ένα σχολείο 18 μαθητών, όπου οι καθηγητές περνούν τρεις ώρες κάθε μέρα στον δρόμο για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους, τον χειμώνα δε, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Ελληνική ταινία
«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»
STAR, 21.00
Το ριμέικ της ελληνικής ταινίας κωμωδίας των Τσιφόρου – Βασιλειάδη (1961) εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη του 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Πρωταγωνιστούν οι Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ-Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη. (Ελλάδα, 2015, 100′)
Ξένη ταινία
«Παιχνίδια συνωµοσίας» (Fair game)
ΣΚΑΪ, 00.30
Η κατάσκοπος της CIA Βάλερι Πλέιμ ανακαλύπτει ότι η μυστική ταυτότητά της έχει αποκαλυφθεί, και μάλιστα σε στήλη εφημερίδας. Αναζητώντας τον υπεύθυνο, συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση διέρρευσε τα στοιχεία της για να την εκδικηθεί. Ο λόγος; Ενα άρθρο που έγραψε ο σύζυγός της κατακρίνοντας την κυβέρνηση Μπους για τη στάση της στον πόλεμο του Ιράκ. Πρωταγωνιστούν οι Ναόμι Γουότς, Σον Πεν, Νόα Εμεριχ, Μπρους Μακ Γκιλ. (ΗΠΑ, 2010, 108′)

HeliosPlus