Η free press εφημερίδα Village Voice ήταν για περισσότερα από 50 χρόνια το εμβληματικό έντυπο της Νέας Υόρκης. Χθες Πέμπτη κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της στις προθήκες των εφημεριδοπωλών της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς από σήμερα και στο εξής η εφημερίδα θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο Διαδίκτυο.
Όπως ήταν αναμενόμενο το τεύχος εξαντλήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θεωρείται πλέον συλλεκτικό. Στην ύλη του περιλαμβάνεται ένα μεγάλο αφιέρωμα στις «υπογραφές» που εδώ και χρόνια έδιναν κατά καιρούς το στίγμα της εφημερίδας όπως για παράδειγμα ο κοσμικογράφος Μάικλ Μούστο, που για πολλές δεκαετίες κατέγραφε την άγρια και λαμπερή νυχτερινή ζωή της πόλης. Επίσης γίνονται εκτενείς αναφορές στον συν-ιδρυτή του εντύπου Εντ Φάντσερ, τον κριτικό θεάτρου Μάικλ Φέινγκολντ και τους κριτικούς κινηματογράφου Τζ. Χόμπερμαν και Ειμι Τόμπιν οι κριτικές των οποίων είχαν αφήσει εποχή.
Στο εξώφυλλο του τεύχους φιγουράρει ο Μπομπ Ντίλαν, φωτογραφημένος το 1965 κοντά στα γραφεία της εφημερίδας. Στις εσωτερικές σελίδες μπορεί κανείς να απολαύσει φωτογραφίες της Μαντόνας, του Γουίλιαμ Μπάροους, των Beastie Boys και του Τζακ Κέρουακ, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων από τους χώρους των τεχνών και της βιομηχανίας του θεάματος που είχαν κατά καιρούς επισκεφθεί τα γραφεία της Village Voice.
Η εφημερίδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου του 1955 και εκτός από τον Εντ Φάντσερ, ιδρυτές της ήταν ο Νταν Γουλφ και ο Νόρμαν Μέιλερ.