από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 

Ομιλία Μαρινάκη στους εργαζόμενους σε «Βήμα» και «Νέα»

Περιέγραψε τις αρχές και τους στόχους της νέας εποχής
Ομιλία Μαρινάκη στους εργαζόμενους σε «Βήμα» και «Νέα»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στους εργαζόμενους του Βήματος, των Νέων, των περιοδικών, καθώς και των ψηφιακών μέσων του ομίλου Alter Ego, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε, πρωταρχικός στόχος του είναι η συνέχιση της ιστορικής πορείας τους και η απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξή τους. Σημείωσε ότι η παρουσία του συνιστά εγγύηση για ένα πλαίσιο ελεύθερης και ανεξάρτητης λειτουργίας των δημοσιογράφων του ομίλου.
Περιέγραψε τις αρχές που θα διέπουν τη νέα εποχή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “στόχος μας είναι να πετύχουμε την αλλαγή και την διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων στις νέες συνθήκες της αγοράς της ενημέρωσης, να ανταποκριθούμε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και το Βήμα και τα Νέα να βρίσκονται στην κορυφή της δημοσιογραφικής ποιότητας και της κυκλοφορίας, στοχεύοντας όμως και στην οικονομική βιωσιμότητά τους».

Ο πρόεδρος του ομίλου τόνισε ότι «το όραμα, η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες ανοίγουν μεγάλες ευκαιρίες» και κατέληξε: «Αποδείξτε για άλλη μια φορά ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα!»
Τέλος, αφού συνομίλησε με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας τους, αποχώρησε.

Η ομιλία του προέδρου Ευάγγελου Μαρινάκη έχει ως εξής:


Αγαπητοί φίλοι,
Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε μαζί μια νέα πορεία.
Με στόχο να ξαναζωντανέψουμε ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, δύο από τις πιο ιστορικές εφημερίδες του τόπου.
Δύο εφημερίδες με βαρύ όνομα και μεγάλο παρελθόν.
Που θα προσπαθήσουμε να τις ανεβάσουμε ακόμα πιό ψηλά. Και θα το καταφέρουμε.

Ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειάς μας θα είναι οι αρχές που υπερασπίστηκαν διαχρονικά αυτές οι εφημερίδες από την ίδρυσή τους:
H Δημοκρατία, η Ισονομία και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Αξιοκρατία, η πνευματική, κοινωνική και οικονομική πρόοδος και ευημερία του τόπου και του λαού μας.
Η χωρίς εθνικιστικές φανφάρες μαχητική προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελλάδας και η σταθερή προσπάθεια για ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρώπη.
Μια Ελλάδα εξωστρεφής και ανοιχτή στην συνεργασία με όλον τον Κόσμο.

Όπλα μας σε αυτόν τον αγώνα θα είναι:
Η έγκυρη σφαιρική ενημέρωση του Αναγνώστη, που ξανακρατάει το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ στα χέρια του.
Η υψηλού επιπέδου αρθρογραφία για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα για καινούργιες ιδέες ,προτάσεις και λύσεις στα περίπλοκα ζητήματα του καιρού μας .
Η απόλυτη ανεξαρτησία από το κρατος και δουλειές που έχουν σχέση μ΄ αυτό, καθώς και από ντόπιες ή ξένες ομάδες πίεσης που πολλές φορές βρίσκουν πρόθυμες εφημερίδες, κανάλια και site.
Η απόλυτη διαφάνεια - από την ιδιοκτησία μας που είναι διαφανής και άμεση, χωρίς περίεργα σχήματα, μέχρι τις απόψεις μας, που τις υποστηρίζουμε ανοιχτά, χωρίς να κρύβουμε από πίσω τους άλλες επιδιώξεις.
Η καλλιέργεια του διαλόγου των ιδεών και των απόψεων μέσα από τις στήλες των εφημερίδων μας.

ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ μάς κάνουν για πολλά πράγματα υπερήφανους.
Ήταν πάντα το βήμα της Δημοκρατίας, με σταθερότητα και μαχητικότητα, αλλά χωρίς μίσος, λαϊκισμό και φανατισμό.
Στους δύσκολους καιρούς στήριξαν το δημοκρατικό φρόνημα του λαού.
Υποστήριξαν θερμά πρωτοβουλίες που εκσυγχρόνισαν την Ελλάδα, όπως η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.
Ήταν οι εφημερίδες που εκλαΐκευσαν στην Ελλάδα ιδέες, όπως η Προστασία του Περιβάλλοντος, που τότε έδειχναν σχεδόν περιθωριακές και σήμερα αποτελούν κτήμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας.
Η Πολιτική, η Παιδεία, ο Πολιτισμος, η Οικονομία και η Επιστήμη καλύπτονται πάντοτε σε ασυνήθιστη για ελληνικές εφημερίδες, πληρότητα, ποιότητα και ποικιλία, με την συμβολή κορυφαίων πνευματικών ανθρώπων που αποτελούν τον κύκλο των συνεργατών τους.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα.
Η επανάπαυση, η στασιμότητα και το κλείσιμο στο καβούκι μας ισοδυναμούν με αυτοκτονία,
Αντίθετα, το όραμα, η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες ανοίγουν τις μεγάλες ευκαιρίες.
Και αυτό ισχύει παντού !
Από τον κόσμο και τις επιχειρήσεις, ως τα Κράτη και τους Θεσμούς

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι:
Να πετύχουμε την αλλαγή και την διαρκή προσαρμογή των εφημερίδων μας στις νέες συνθήκες της αγοράς της ενημέρωσης.
Να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.
ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ να βρίσκονται στην κορυφή της δημοσιογραφικής ποιότητας και της κυκλοφορίας στοχεύοντας όμως και στην οικονομική βιωσιμότητα τους.

Ο αγώνας μας άρχισε. Ήδη δώσαμε με επιτυχία το πρώτο δείγμα.
Στην καρδιά του καλοκαιριού καταφέραμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και μακροημέρευσης της κληρονομιάς μας.
Δεν λείψαμε καιρό από τα περίπτερα, το προϊόν μας ήταν πλήρες, δεν πάθαμε ζημιά που μπήκε ο Μαρινάκης, είχαμε ανοδικές κυκλοφορίες.
Αυτή η καλή αρχή μάς δίνει το δικαίωμα να έχουμε υψηλές προσδοκίες και με πείθει για την ορθότητα της επιλογής μου.
Με κάνει να πιστεύω ότι και εδώ, όπως και στις άλλες μου δραστηριότητες, στη ναυτιλία, τον αθλητισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλω να υποστηρίξω τους συνεργάτες μου. Μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείες που έχω ασχοληθεί έχουμε κερδίσει.

Να λέω μεγαλόφωνα τις σκέψεις μου και να υπερασπίζομαι τη δουλειά μας.

Να διασφαλίσω ένα περιβάλλον που, χωρίς παρεμβάσεις, με ανεξαρτησία , προσήλωση , αντικειμενικότητα και μεράκι θα ξεδιπλώνετε τις δυνατότητες σας.

Έχετε το μέσο, έχετε την ευθύνη, διαχειριστείτε τα λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο, στην ίδια γραμμή και με τις ίδιες αρχές που πορευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια.

Και αποδείξτε για άλλη μια φοράότι είμαστε η καλύτερη ομάδα !

Ξέρουμε όλοι μας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ότι ο μαχητής επιβιώνει και προχωράει μπροστά.
Με όραμα, προγραμματισμό, σκληρή δουλειά και σύμπνοια μεταξύ μας θα προχωρήσουμε και θα ανέβουμε στην κορυφή.

Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε οι μεγάλοι ΝΙΚΗΤΕΣ.
Να είστε όλοι καλά. »

Media περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (5)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  BHMA FM | 22/09/2017 09:20
  Άκουγα το ραδιόφωνο τού Βήματος σχεδόν από τότε που ιδρύθηκε και στενοχωριέμαι αφάνταστα που οδεύει για κλείσιμο. Διαβάζω για μπερδέματα στη μετοχική σύνθεση κλπ. Δεν τα ξέρω αυτά. Αλλά έστω και την τελευταία στιγμή κάποιος πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία να κάνει κάνει κάτι. Υπάρχουν χιλιάδες ακροατές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
  Eιρήνη
  απάντηση10
   
   
  ekplisome!!! | 16/09/2017 17:25
  ..pws einai dynaton enas petiximenos Emporas na empistevete ti symorroia pou xreokopise ta istorika stoupoxarta?
  Papaladias
  απάντηση00
   
   
  Άντε με το καλό! | 15/09/2017 09:41
  Η μαγαλύτερή σας επιτυχία και υποχρέωση στην χώρα, είναι να ρίξετε αυτήν την συμμορία σε 10 μέρες, μετά θα είναι αργά. Τα ΜΜΕ έχουν την υποχρέωση και μπορούν. Οι άλλοι, κόμματα, έχουν απέναντι 153 που δεν αφήνουν την καρέκλα με τίποτα.
  chrisAK
  απάντηση178
   
   
   
  Ευχές και υπ΄εμού.... | 15/09/2017 08:52
  Εύχομαι το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ να συνεχίσουν την μεγαλειώδη πορεία τους, που καταξίωσε αυτές τις δύο εφημερίδες στην συνείδηση των Ρωμιών, και εύχομαι υπό την νέα διοίκηση να πάνε όλα καλά. Ωστόσο θα΄θελα να έβλεπα ξανά, τις υπέροχες λογοτεχνικές προσφορές που είχε κάνει στο παρελθόν μέσω του Βήματος, και επίσης να ξαναδώ κείμενα του αγαπημένου μου αρθρογράφου ( ξέρετε ποιού! ) που στην στήλη του, έδωσα μεγάλες μάχες υπέρ της πατρίδος και κατά των υποταγμένων.....Η Ελλάς υπήρχε πριν από το ευρώ και θα υπάρχει και μετά το ευρώ, και το ΒΗΜΑ θα μας ενημερώνει έγκυρα, όπως και στο ελεύθερο παρελθόν μας, έτσι και στο ελεύθερο μέλλον μας, όταν απαλλαγούμε από τά ευρωπαϊκά δεσμά.
  Θουκυδίδογλου
  απάντηση735
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων