Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που εδώ και τρεις μήνες την ήθελαν απόλυτο φαβορί η Δανία με την Εμιλυ Φόρεστ και το τραγούδι «Only teardrops» ήταν η νικήτρια του 58ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάλμε της Σουηδίας. Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία αντίστοιχα ενώ η Ελλάδα με τους Κόζα Μόστρα – Αγάθωνα και το τραγούδι «Alcohol is free» πραγματοποιώντας μία καλή εμφάνιση τερμάτισε στην έκτη θέση. Εκτός φυσικά από τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω και οι προβλέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνταν στην ψηφοφορία οι χώρες – σύμμαχοι.

Εξαιρώντας τα τεχνικά προβλήματα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας, η βραδιά σε γενικές γραμμές ήταν καλά οργανωμένη, με εντυπωσιακή έναρξη η οποία δανείστηκε «στοιχεία Ολυμπιακών Αγώνων» (παρέλαση χωρών, λαμπαδηδρομία) για να δώσει έμφαση στο σύνθημα που κυριάρχησε, το «We are one». Ανετη η παρουσιάστρια της βραδιάς Petra Mede, ιδιαίτερα ευχάριστοι και με καλούς ρυθμούς οι Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου που περιέγραψαν για λογαριασμό της χώρας μας τον διαγωνισμό.
Το ευρωπαϊκό πανηγύρι έλαβε τέλος, τα κοινωνικά δίκτυα αναστέναξαν, η ΕΡΤ μετρά τα κουκιά της τηλεθέασης, οι σπιτικές συνάξεις γνώρισαν μεγάλες δόξες και μαζί με αυτές και οι διαδρομές των δίτροχων «ντελιβεράδων». Εις το επανιδείν…