«ΒΗΜΑ» στον Πολιτισμό και αυτή την εβδομάδα.

Στην έκδοση που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο, και σε εκείνη των 2 ευρώ, θα βρείτε 2550 κουπόνια για πέντε θεατρικές παραστάσεις.

«Η Κρητικοπούλα», «Εθνική Λυρική Σκηνή» {{{ moto }}}

«Ο Μυστηριώδης Mr. LOVE», «Θέατρο Γκλόρια»

«Ο Τζακ και η φασολιά», «Θέατρο Γκλόρια»

«Ο χορός του θανάτου», «Θέατρο Αλμα»

«Αναζητώντας τον Αττίκ», «Θέατρο Badminton»

Δείτε λεπτομέρειες για την προσφορά

Avant-Premiere

Το ΒHMagazino προσκαλεί 150 αναγνώστες του στην avant-premiere της κωμωδίας της χρονιάς «Αθικτοι» τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 20.30, στον κινηματογράφο Αβάνα.

Επίσης, τo «ΒΗΜΑ» παρουσιάζει 22 έργα – σταθμούς, απαραίτητα θεμέλια κάθε βιβλιοθήκης: «Οι κορυφαίοι έλληνες πεζογράφοι του 20ου αιώνα».

Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» του Γιώργου Σεφέρη

«Ένας σπόρος που γυρίζει στον τόπο του είναι ένας σπόρος που πάει να βλαστήσει· ένας Ρωμιός που γυρίζει στον τόπο του είναι ένας άνθρωπος που πάει να βλαστημήσει».

Το μοναδικό −ολοκληρωμένο− μυθιστόρημα του νομπελίστα ποιητή. Το Εξι νύχτες στην Ακρόπολη, έργο πρωτοποριακό και τολμηρό για την εποχή του, γραμμένο τη διετία 1926-1928, εκδόθηκε το 1974, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Σεφέρη. Ο κεντρικός ήρωας, Στράτης, επιστρέφει από το Παρίσι στην Αθήνα. Δημιουργείται μια παρέα επτά ατόμων που με τη συναναστροφή τους (επί έξι μήνες ανεβαίνουν το βράδυ που έχει πανσέληνο στην Ακρόπολη) θα επιχειρήσουν να υπερβούν το ατομικό αλλά και το κοινωνικό αδιέξοδο σε έναν κόσμο εχθρικό.

Ο Σεφέρης δεν διστάζει να παρουσιάσει τον Στράτη να κυκλοφορεί με άνεση στα αθηναϊκά σπίτια αγοραίου έρωτα και να έχει παράλληλη σχέση με δύο γυναίκες, ή να παρακολουθεί μια αισθησιακή περίπτυξη της Σαλώμης με τη Λάλα. Το μυθιστόρημα −που συνομιλεί με τους μοντερνιστές ευρωπαίους πεζογράφους της δεκαετίας του 1920 (Τζόυς, Προυστ, Κάφκα)− αξιοποίησε τις ημερολογιακές καταγραφές του Σεφέρη, τις αναμνήσεις και τα όνειρα και επηρέασε τις επόμενες γενιές ελλήνων πεζογράφων.


Το συναρπαστικό ελληνικό μυθιστόρημα του 20ού αιώνα.

ΒΗΜΑgazino

Αθηναίοι κάθε ηλικίας ψάχνουν τον κατάλληλο συγκάτοικο με τη βοήθεια των Atenistas. Γιατί η κρίση δεν θέλει πανικό, θέλει λύσεις.

Ο διάσημος κινηματογραφικός ηθοποιός Λίαμ Κάνινγκχαμ ερμηνεύει έναν νέο ήρωα στον δεύτερο κύκλο του «Game of Thrones» και μιλάει για την τηλεόραση που μοιάζει με το νέο σινεμά και για τις διαδηλώσεις των Ελλήνων.

Συνέτευξη Ντάριο Φο: Είναι γεννημένος το 1926, αλλά ακόμη αισθάνεται νέος. Ο θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος, ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης και κάτοχος του βραβείου Νομπέλ λογοτεχνίας μάς μιλάει για την κοινωνία, το παρελθόν, την Ελλάδα και για πράγματα που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν πολύ.

Εχουν περάσει πάνω από 60 χρόνια από την εποχή που ο Γουίτζι «ο επίσημος φωτογράφος της «Φόνος ΕΠΕ»» μεσουρανούσε, αλλά η δουλειά του εξακολουθεί να συζητιέται, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη έκθεση στο International Center of Photography στη Νέα Υόρκη.

Οι δρόμοι της Αθήνας μοιάζουν έρημοι όταν πέφτει η νύχτα. Τι γίνεται σε αυτή την πόλη; Ρωτήσαμε ανθρώπους τι κάνουν τα βράδια τους. Και παράλληλα, προσπαθήσαμε να διαλευκάνουμε το εξής οξύμωρο: ότι για κάθε εμπορικό κατάστημα που κλείνει, ανοίγουν τρία μπαράκια.

Οι αντάρτες της Συρίας: Μια ματιά στο εσωτερικό μιας σκληρής χώρας. Ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης εισχωρεί στα άδυτα των ανταρτών της Συρίας, τους φωτογραφίζει και μεταφέρει το κλίμα στην καρδιά της έντασης.

Εκκεντρικός ο Τζόνι Ραμόν: Ενας άνθρωπος που ήθελε να είναι «κανονικός», αλλά ζούσε με ξεσπάσματα βίας, ένας ροκάς που σιχαινόταν τον αυθορμητισμό και αγαπούσε το στυλ, ένας πρωτεργάτης του πανκ που δήλωνε ταυτόχρονα ακραία Συντηρητικός Ρεπουμπλικανός.

ΒΗΜΑdonna

Ενα τεύχος γεμάτο Ελλάδα

Η Ελένη Αθανασιάδη σύζυγος του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τη 17Ν, μας μίλησε από το Παρίσι όπου ζει πλέον. Φιλοσοφία της τώρα πια: «Η ζωή συνεχίζεται».

21 Ελληνες που δεν έχουν πτοηθεί από την κρίση και δραστηριοποιούνται ένθεν και ένθεν απαντούν σε ένα πρωτότυπο, χιουμοριστικό ερωτηματολόγιο.

Συνέντευξη με τον Ζαν Πολ Γκοτιέ που αγαπάει πολύ τη χώρα μας.

Τρεις δημοσιογράφοι, μια συγγραφέας και πέντε γυναίκες της διπλανής πόρτας τοποθετούνται στο θέμα «Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η γυναίκα, όπως διαμορφώθηκε από τα περιοδικά του».

Η Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα. Διάσημες προσωπικότητες έχουν μιλήσει για τη χώρα μας.

Η Τζένιφερ Ανιστον θα παντρευτεί τελικά τον Τζάστιν Θέρου;

Η Ελλάδα ως μάρκα.

Basics: Χαβάη 5-0.

Στυλ: Ιδιαίτερα μοτίβα.

Αξεσουάρ: Τα χρώματα της ίριδας.

Must have: Φούστες με πιέτες.

Μακιγιάζ: Η τάση του vintage. Φροντίδα: Ονειρεμένο σώμα. Πρόταση: Ελληνικές καινοτομίες.

Γεύση: Συνταγές με μακαρούνια και χυλοπίτες.

Υγεία: Συμβουλές για γερά ούλα.