Αγώνες Μουντιάλ


ΕΡΤ1
17.00 ΣΟΥΗΔΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ (ΣΑΜΑΡΑ) (Ζ)
21.00 ΡΩΣΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (ΣΟΤΣΙ) (Ζ)
Ξένη σειρά


«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» ΕΡΤ2, 20.00
Ο Μέρντοχ μαζί με τον Κράμπτρι ερευνούν έναν μυστηριώδη ναό που ίσως κρύβει έναν αρχαίο θησαυρό, καθώς και θανάσιμες συνέπειες για όποιον τολμήσει να τον κυνηγήσει.
Ελληνική ταινία


«Πέντε λεπτά ακόµα» ΕΡΤ2, 21.00
Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και η Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή) είναι ερωτευμένοι, όμως ο Τάσος είναι αθεράπευτος ζηλιάρης, με αποτέλεσμα οι καβγάδες να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Επειτα από έναν τέτοιο καβγά –και ενώ παρακολουθεί την Αλίκη με τη μηχανή του –ο Τάσος σκοτώνεται σε τροχαίο ατύχημα. Δύο παράξενοι τύποι, ο Μιχαλάκης (Χρήστος Βαλαβανίδης) και ο Γαβρίλος (Δημήτρης Πιατάς), τον πληροφορούν ότι έχει 5 συνολικά λεπτά ακόμα, κατά τα οποία μπορεί να κυκλοφορεί στον κόσμο των ζωντανών, αόρατος μεν, αλλά με τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να επηρεάζει την ύλη. Ο Τάσος, βλέποντας ότι ο καλύτερός του φίλος Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης) έχει βλέψεις για την Αλίκη, συνειδητοποιεί ότι θα χρειαστεί κάθε δευτερόλεπτο. Λίγο πριν τους τρελάνει όλους και ενώ ο χρόνος του εξαντλείται, ο Τάσος συνέρχεται… Τον δίδαξε άραγε όλη αυτή η περιπέτεια κάτι ή θα επιστρέψει και πάλι στον παλιό, καλό ζηλιάρη εαυτό του; (Ελλάδα, 2006, 96′)
Ξένη ταινία


«Ο δρόµος» ΣΚΑΪ, 00.45
Ενας πατέρας με τον γιο του διασχίζουν την κατεστραμμένη Αμερική προσπαθώντας να φτάσουν στην ακτή. Τίποτα δεν κινείται γύρω τους και ο ουρανός είναι σκοτεινός. Δεν έχουν τίποτα μαζί τους, παρά μόνο τα ρούχα που φοράνε και ένα πιστόλι για να αντιμετωπίσουν τις διάφορες συμμορίες που παραμονεύουν. Πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Κόντι Σμιτ-Μακ Φι, Σαρλίζ Θέρον, Ρόμπερτ Ντιβάλ. (ΗΠΑ, 2009, 111′)

HeliosPlus