Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, όλοι σιγά-σιγά μπαίνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων κάνοντας τις ανάλογες προετοιμασίες. Μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η σωστή προετοιμασία του εαυτού μας, για να διώξουμε την κούραση της όψης μας από τη δύσκολη καθημερινότητα.
Σύμφωνα με την πλαστική χειρουργό κυρία Αναστασία Δανιήλ-Σεφέρη, υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για να ανανεωθεί κάποιος και να σβήσει τον χρόνο που πέρασε. Πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ, χέρια είναι τα πρώτα σημεία που πρέπει να απασχολούν τον καθένα πάντα.
Με τις νέες μη επεμβατικές τεχνικές γίνονται επαναστατικές θεραπείες ανάπλασης του δέρματος και επιφέρεται πραγματική βελτίωση, δίνοντας μακροχρόνια αποτελέσματα στη γενική υφή του, στις ρυτίδες και στις ουλές.
Με τη χρήση μη επεμβατικού λέιζερ και με νέας γενιάς και τεχνολογίας μηχανήματα οι ειδικοί βοηθούν σε πολλαπλές ενδείξεις όπως: ανάπλαση, ανανέωση του δέρματος, αναζωογόνηση, σύσφιξη των περιοχών, θεραπεία ουλών ακμής, θεραπεία φωτογήρανσης, εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων, περιορίζοντας επίσης τους διεσταλμένους πόρους.
«Είναι μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματικά μεταβάλλει τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα, δημιουργώντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες για αναγέννηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ο κάθε ενδιαφερόμενος παρατηρεί άμεσα τις πρώτες διαφορές μετά την πρώτη εφαρμογή της θεραπείας. Προοδευτικά, το αποτέλεσμα γίνεται σαφώς καλύτερο» σημειώνει η κυρία Δανιήλ-Σεφέρη.
Αναλόγως του προβλήματος, αποφασίζεται και ο αριθμός των θεραπειών «δημιουργώντας» ένα δέρμα φωτεινότερο, νεανικότερο και αναγεννημένο στην όψη, πιο σφριγηλό, με τις διάφορες βλάβες να έχουν μειωθεί δραματικά, εάν δεν έχουν εξαλειφθεί.
Σύμφωνα με τη γιατρό, η θεραπεία είναι μια σχετικά γρήγορη διαδικασία που δεν αφήνει καμία εμφανή πληγή στο δέρμα και ο καθένας επανέρχεται πλήρως στις καθημερινές του δραστηριότητες τοποθετώντας μια ενυδατική κρέμα, την αντηλιακή και ίσως λίγο make up (για όποιον το χρησιμοποιεί). Το σημαντικό είναι όμως ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννώνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας του κύκλου των συνεδριών.
Για τις ρυτίδες έκφρασης του μετώπου, του μεσοφρύου, των ματιών και του λαιμού γίνεται επίσης ενέσιμη θεραπεία με την τοξίνη, η οποία διατηρεί το αποτέλεσμά της (ανάλογα βέβαια το περιστατικό) περίπου μέχρι 5 – 6 μήνες. Η διαδικασία είναι απλή και δεν διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία, εφόσον εμφανίζονται έντονα ρυτίδες έκφρασης.
Για την αντιμετώπιση των βαθιών ρυτίδων χρησιμοποιούνται τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως. Αυτά χρησιμοποιούνται και για τη διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, βαθιών ρινοχειλικών ρυτίδων, αύξηση όγκου ή και περιγράμματος των χειλιών, αύξηση όγκου ζυγωματικών, διόρθωση του περιγράματος του προσώπου. Είναι θεραπείες ανώδυνες με αποτελέσματα που διαρκούν.
Ακόμη, οι μεσοθεραπείες επιλύουν προβλήματα κάθε ηλικίας. Μπορούν να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφυδάτωσης, λεπτών γραμμών, θαμπής όψης. Προκαλεί αντιγήρανση, συγκρατεί το νερό κάτω από το δέρμα, διατηρεί την επιδερμίδα λεία, ενυδατωμένη και νεανική. Είναι μια μέθοδος ασφαλής και γρήγορη και γίνεται στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια.
Η ανόρθωση του προσώπου με νήματα είναι μια δελεαστική λύση ειδικά για όσους φοβούνται το χειρουργικό face lift. Η διαδικασία είναι σύντομη, γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και δεν έχει επιπλοκές, εφόσον πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ