Η Δίρφυς είναι γνωστή και παλιά εταιρεία, από το 2004. Αυτό που με έκανε να ξαναγράψω γι’ αυτήν είναι 2 νέα εντελώς καινοτόμα προϊόντα που έβγαλαν σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και που λύνουν ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους που δεν τρώνε κρέας: Πρόκειται για τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα και πλευρώτους που το ξεχωριστό τους είναι η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D. Tα πρώτα περιέχουν 1000mg ανά 100 γρ. προϊόντος και τα δεύτερα 2.200 mg. Προσπάθειες για εμπλουτισμό των μανιταριών με βιταμίνη D γίνονται διεθνώς καθώς αποτελούν την μόνη πηγή βιταμίνης D για τους χορτοφάγους. Η καινοτομία της Δίρφυς έγγειται στο γεγονός ότι τα μανιτάρια δεν αποξηραίνονται με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας αλλά στον ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι η βιταμίνη παράγεται φυσικά και το προϊόν δεν υφίσταται ακτινοβολία.
Δυο γεωπόνοι, ο Λευτέρης Λαχουβάρης και ο Θανάσης Μαστρογιάννης ξεκίνησαν την εταιρεία Δίρφυς αρχικά για την παραγωγή υποστρωμάτων για την καλλιέργεια μανιταριών. Παθιασμένοι με τα μανιτάρια ξεκίνησαν το 2006 την παραγωγή πλευρώτους. Οι εγκαταστάσεις τους στους Καθενούς της Εύβοιας χωρίζονται σε δύο μονάδες παραγωγής. Αυτή των μανιταριών και εκείνη των υποστρωμάτων λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα. Η παραγωγή μανιταριών και το συσκευαστήριο είναι ανοικτά για το κοινό 7 μέρες την εβδομάδα και ο καθένας μπορεί να γευτεί δωρεάν συνταγές με μανιτάρια και να αγοράσει σε χαμηλές τιμές.
Η Δίρφυς παράγει νωπά πλευρώτους και λεντινούλες αλλά πέρα από αυτά έχει 100 κωδικούς προϊόντων με μανιτάρια που ξεκινούν από τα ζυμαρικά και φθάνουν μέχρι τις σάλτσες, τις μπάρες και τα προϊόντα τρούφας. Τα προϊόντα τους θα τα βρούμε σε μεγάλα σούπερ-μαρκετ και παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.
Δίρφυς: 22280-71300