Aν για σας να φάτε ελληνικά σημαίνει «σουβλάκι-τζατζίκι-μουσακάς», σας δίνουμε ραντεβού στον Ανδρέα και Ευαγόρα Μαυρομμάτη για ένα ενταντικό μάθημα «επανάληψης». Πρόσθεσαν στο εστιατόριό τους και τις υπηρεσίες ενός Ιταλού σεφ, του Ρομπέρτο Ρισπόλι, για να δοξάσουν ακόμη καλλίτερα τα ελληνικά και μεσογειακά terroirs με μια μικρή δόση Γαλλίας…. Και ο στόχος επετεύχθη! Για να ξεκινήσετε όμορφα επιβάλλεται ένα ποτηράκι ούζο που θα απολαύσετε στην βεράντα τους στην στολισμένη με ελιές και κλήμματα. Επειτα έρχεται η κουζίνα, που δεν βασίζεται στο folkore – όπως και το décor του εστιατορίου, πολύ αυστηρό – αλλά στην παράδοση και μια άψογη ποιότητα προϊόντων. Χταπόδια μαριναρισμένα, σέλερι, καπνιστές μελιτζάνες, vinaigrette με κουμ-κουάτ, σούπα με αγγιναράκια Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ) και με μαστίχα. Χοιρινό γάλακτος από την Bigorre και την Ιβηρική, κολοκάσι και σελινόριζα… Πιάτα με φινέτσα, για μια ωραία γευστική εμπειρία στο σταυροδρόμι των γεύσεων!

Η γνώμη του επιθεωρητή Michelin
1 Αστέρι Michelin: Κουζίνα μεγάλης φινέτσας. Αξίζει να την επισκεφθείτε.

Tο παραπάνω κείμενο είναι μετάφραση της ιστοσελίδας του περίφημου οδηγού Michelin, που «τρέμουν» όλοι οι σεφ στον κόσμο. Για το επάγγελμα της εστίασης, τα εστιατόρια και τους σεφ είναι η υπέρτατη καταξίωση. Ένα ελληνικό εστιατόριο, με ελληνικοκυπριακή κουζίνα και προϊόντα κέρδισε φέτος το πολυπόθητο αστέρι.
Θα μιλήσουμε μαζί τους και θα επανέλθουμε. Προς το παρόν σας δίνουμε την είδηση και την ιστοσελίδα του εστιατορίου, ποιος ξέρει μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείτε στο Παρίσι….
www.mavrommatis.com