Κοτόπουλο με κάσιους

Υλικά για 4 ατομα

Προετοιμασία:: 40 λεπτά, Μαγείρεμα: 40 λεπτά

1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές

2 κ.σ. κορν φλάουρ

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο •

300 γραμμ. κάσιους, ανάλατα και άψητα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 2 κ.γ. ξερό σε σκόνη

1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες

200 γραμμ. λευκά μανιτάρια, φρέσκα, κομμένα σε φέτες

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ. σουσάμι

80 γραμμ. σόγια σος

1 κ.κ. ζάχαρη

3 κ.σ. σησαμέλαιο

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. κορν φλάουρ

60 γραμμ. σόγια σος

160 γραμμ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό

4 κ.σ. λικέρ τσέρι (κεράσι)

Διαδικασία

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ ή στο multi ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε ένα γουόκ ή σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κάσιους μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε το σκεύος από το λάδι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το σκεύος. Ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι στο γουόκ και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους και τα λαχανικά και ανακατεύουμε με προσοχή. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει διάφανη. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι μπασμάτι.