Βλαπτική επίδραση στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ακαδημαϊκές σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, θα έχουν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε την Δευτέρα η τουρκικήένωση επιχειρήσεων και βιομηχανιών TUSIAD.

Η TUSIAD έκανε το σχόλιο αυτό αφού η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία και ακολούθως η τουρκική αποστολή στην Ουάσινγκτον υποβάθμισαν αμοιβαία χθες τις υπηρεσίες θεωρήσεων εισόδου (βίζα) μετά τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα ενός αμερικανού προξενικού υπαλλήλου στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει επίσης η TUSIAD σεδήλωσή της πως διπλωματικές διαδικασίες για την επίλυση της «κρίσης της βίζας» θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως και πως οι διαφωνίες και οι διαφορές θα πρέπει να διευθετηθούν με ήρεμη διπλωματία.

Την ίδια στιγμή ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφαση τους για την έκδοση visa, ενώ καλεί την Ουάσιγκτον να εκδώσει στην Τουρκία τον ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν.