«Τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι ενθαρρυντικά και τα βλέπει η παγκόσμια οικονομική κοινότητα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας στην κριτική της βουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου περί αποτυχίας της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι οι μόνοι που δεν βλέπουν τα στοιχεία αυτά είναι «οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών» και η ΝΔ.

«Τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για την ελληνική οικονομία δεν τα βλέπουν οι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την λάσπη, στην οποία τη βύθισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και βεβαίως η ΝΔ, η οποία είναι εγκλωβισμένη σε ένα αφήγημα, το οποίο στερείται οποιουδήποτε ερείσματος στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ταυτοχρόνως, επισήμανε ότι η αξιολόγηση κλείνει «και πάμε παρακάτω», ενώ σχετικά με τις αναφορές για αρνητική εξέλιξη στο θέμα του χρέους, ο κ. Παππάς απευθύνθηκε στη βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας: «Προς θεού μην μας κάνετε κριτική για τα ζητήματα του χρέους. Εσείς αναζητούσατε πιστοποιητικά γύρω τριγύρω, εμείς λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο, για να επιβεβαιωθούν και να γίνουν ακόμη πιο σταθερά τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της κ. Ασημακοπούλου, σε σκωπτικό τόνο, ότι το πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό», ο κ. Παππάς είπε πως «το πρόγραμμά μας είναι καλό και αληθινό». «Καλωσορίζω» προσέθεσε ο υπουργός «τις διατυπώσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες μας σπρώχνουν στο να το γενικεύσουμε και δεσμεύομαι ότι αυτό θα το εξετάσουμε».

Επίσης, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το 2014 έκλεισε με ύφεση 1,2%, η Ελλάδα είχε σαφές χρηματοδοτικό πρόβλημα -το οποίο το έχουν ομολογήσει στελέχη της ΝΔ, για τον Μάρτιο του 2015- ενώ η χώρα είχε δεσμευτεί σε πλεονάσματα, τα οποία, κατά τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, δεν έβγαιναν.

Ακόμη, είπε ότι η Ελλάδα έχασε μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας κατά την διακυβέρνηση Παπανδρέου, 250.000 θέσεις κατά την διακυβέρνηση Σαμαρά κι έχει κερδίσει 200.000 θέσεις εργασίας με την δική μας διακυβέρνηση.

«Στη δική μας διαπραγμάτευση -κι αυτό πλέον είναι ιστορικά καταγεγραμμένο- έχουμε δώσει αγώνα για να βγάλουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού όλες τις επώδυνες δεσμεύσεις» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Παππάς.