Για το Σεπτέμβριο αναμένεται να μεταθέσει τα έργα στους διαδρόμους αποπροσγείωσης του αεροδρόμιου Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υποδομών Χρήστο Σπίρτζης, σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει πρόβλημα με την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η παρέμβαση κρίνεται απαραίτητη αφού διαφορετικά τόσο ο σημερινός διάδρομος, όσο και ο νέος, μήκους 3,5 χλμ., που κατασκευάζεται, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού ο ένας και μέχρι τα τέλη του 2017 ο άλλος. Οι δύο διάδρομοι διασταυρώνονται μεταξύ τους και έτσι για ένα διάστημα θα γίνονται έργα παράλληλα. Ως προσωρινή λύση έχει προκριθεί η αναβάθμιση του υπάρχοντος διαδρόμου τροχοδρόμησης, που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη πριν και μετά την απογείωση ή προσγείωση για να φτάσουν στα σημεία στάθμευσης. Ο τροχιόδρομος αυτός δεν τέμνει τους άλλους δύο. Αλλά η δυναμικότητά του δύσκολα θα μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι σχετικές ανακοινώσεις είναι πιθανόν να γίνουν άμεσα από τον υπουργό, ενώ οι σχετικές πληροφορίες προσθέτουν και ότι ο ίδιος θα καλέσει τους φορείς της βορείου Ελλάδος αλλά και την παραχωρησιούχο Fraport, που θα αναλάβει το αεροδρόμιο στις αρχές του επόμενου έτους, για να συντονίσουν τις προσπάθειες τους.

Ένα σοβαρό ζήτημα είναι πως θα αποφευχθεί η απώλεια των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που έχει εξασφαλίσει το έργο και οι οποίες βρίσκονται χρονικά σε οριακό σημείο, καθώς πρόκειται για έργο που είχε δρομολογηθεί από το 2005.