«Πρόσφατα προχωρήσαμε στην υπογραφή σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά, ενώ και η ανάπλαση του Ελληνικού ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Πλέον πρέπει να αποδείξουμε ότι πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις αφού η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων».
Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να αλλάξει εντελώς το κλίμα και την ψυχολογία, τόσο των πολιτών όσο και των επενδυτών. Σε ότι αφορά στο Ελληνικό ανέφερε ότι δεν είναι απλά ένα real estate projectαλλά αποτελεί έναgame changer.
«Το Ελληνικό συνδυάζει πολλές σημαντικές παραμέτρους και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θα αναδείξει τη χώρα ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό και θα ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν μειώνοντας δραστικά την εποχικότητα», επισήμανε ο κ. Αθανασίου.