Η Accenture είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στους τομείς παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών Τεχνολογίας και Οutsourcing, απασχολώντας περισσότερους από 358.000 συμβούλους σε 120 χώρες. Οι υπηρεσίες που παρέχει καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, ενδεικτικά από τον στρατηγικό σχεδιασμό, την αναδιοργάνωση διαδικασιών, μέχρι την υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων.
Στην Ελλάδα απασχολεί 510 επαγγελματίες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει υπερδιπλασιαστεί (+182%). Το 2015 πραγματοποιήθηκαν 190 προσλήψεις προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της, γεγονός που γεμίζει τους εργαζομένους με υπερηφάνεια και δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας ως προς τη σταθερότητα της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας.
Η Accenture δίνει μεγάλη βαρύτητα στα κανάλια επικοινωνίας που είναι διαθέσιμα για την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Για τον λόγο αυτόν διεξάγει σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε παγκόσμιο επίπεδο εσωτερικές έρευνες για την αξιολόγηση της αποδοτικότητας των καναλιών επικοινωνίας της, ώστε να αναζητηθούν τρόποι βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους ή προσθήκες νέων καναλιών.
H εταιρεία επενδύει διαρκώς στην εκπαίδευση των εργαζομένων της και θεωρείται ένα «εξαιρετικό σχολείο» για τους νέους εργαζομένους. Από την πρώτη ημέρα ενός νέου συναδέλφου στην εταιρεία δημιουργείται εξατομικευμένο πλάνο τεχνολογικής και επιχειρηματικής εκπαίδευσης: καθορίζονται υποχρεωτικά (core) μαθήματα και μαθήματα επιλογής (non-core).
Η Accenture έχει αναπτύξει αποκλειστική συνεργασία με το παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιο MIT των ΗΠΑ και προσφέρει στους εργαζομένους της τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων μαθημάτων ανάλογα με τον ρόλο και τη θέση τους στην εταιρεία. Εφόσον παρακολουθήσουν επιτυχώς συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών ωρών (computer & classroom training) και κατόπιν εξετάσεων, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση από το ΜΙΤ.
Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη και τους ενθαρρύνει να επικοινωνήσουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες για τη λήψη Πιστοποίησης πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο.
Η Accenture αναζητεί συνεχώς τρόπους ώστε να παρακινήσει τους ανθρώπους της να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 τον θεσμό «Innovation in Action», σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα καλούνται να παρουσιάσουν μία νέα εφαρμόσιμη τεχνολογική πρόταση. Οι ιδέες εξετάστηκαν από ειδική επιτροπή και ο νικητής θα κέρδισε την ξεχωριστή εμπειρία μιας επίσκεψης στο CERN.
Η εταιρεία προσπαθεί να διευκολύνει και να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων της, γι’ αυτό και προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σε όλους τους υπαλλήλους από την πρώτη ημέρα, δωρεάν check-up για τους άνω των 35 ετών και όσους βρίσκονται σε managerial level, ticket restaurant σε μηνιαία βάση (€70), επίδομα γέννησης παιδιού (€250), επίδομα γάμου (€300), επίδομα αγοράς σχολικών ειδών για τα παιδιά των εργαζομένων (€100), προνομιακές τιμές σε γυμναστήριο, έκπτωση για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, φρέσκα φρούτα και πολλές άλλες παροχές.
Σημαντική είναι η εθελοντική συνεισφορά. Η Accenture ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των προσφύγων συγκεντρώνοντας φάρμακα, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.


Νικόλαος Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Accenture
«Ενα ξεχωριστό ορόσημο για όλους μας»

Η ανάδειξή μας στην 7η θέση της κατάταξης των επιχειρήσεων με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο για όλους εμάς στην Accenture. Η διάκριση αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά –και μάλιστα η άνοδος κατά 3 θέσεις –αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία, δεδομένου ότι τα αποτελέσματά μας, ειδικά σε τομείς που η εταιρεία επέλεξε στρατηγικά να επενδύσει, βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 2015. Αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Διοίκησης και την προσπάθεια όλων μας για τη δημιουργία ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος με στόχο την ευημερία των υπαλλήλων μας, αναδεικνύοντας τον ανθρώπινο παράγοντα κινητήριο μοχλό ανάπτυξης. Είμαστε δε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς η διάκριση αυτή επιτεύχθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, με έντονα φαινόμενα εργασιακής ανασφάλειας στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, το δυναμικό μας μεγάλωσε σημαντικά με την πρόσληψη περίπου 200 συναδέλφων μέσα σε έναν χρόνο, ως αποτέλεσμα της διαρκούς ανάπτυξης των εργασιών μας. Βασικοί παράγοντες επιτυχίας για την πορεία της εταιρείας μας είναι η στοχευμένη προσέλκυση και επιλογή ταλέντων, ο αποδοτικός σχεδιασμός ανθρώπινου δυναμικού ανά ομάδα έργου και η αμφίδρομη ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης, προωθώντας ένα δημιουργικό κλίμα συναδελφικότητας. Πρόσθετα, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού μεριμνά για τη συνεχή ανάπτυξη και αξιοποίηση των ατομικών ικανοτήτων κάθε εργαζομένου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία ενός προσωποποιημένου πλάνου εξέλιξης. Ταυτόχρονα, έχει διασφαλίσει την προσφορά ενός ανταγωνιστικού πακέτου παροχών, ενώ διαρκώς αναλαμβάνει και προωθεί πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ομαδικότητας και την υιοθέτηση των εταιρικών αξιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ