Στην απορρόφηση των εταιρειών Βελμάρ και Τεχνοκάρ προχωρεί η εισηγμένη εταιρεία Autohellas Hertz.Και οι τρεις εταιρείες ανήκουν στον όμιλο εταιρειών του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη.
Η Βελμάρ δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στη λιανική πώληση αυτοκινήτων (Ford, Opel, Saab, Seat, Volvo, Honda, Mitsubishi) και η Τεχνοκάρ είναι από το 1985 αντιπρόσωπος της Seat στην Ελλάδα.
Η Autohellas Hertz δραστηριοποιείται στον κλάδο των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα και σε πέντε χώρες του εξωτερικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Autohellas Hertz στη χρηματιστήριο

Τα Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας με την επωνυμία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και των μη εισηγμένων εταιρειών «ΒΕΛΜΑΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με αποφάσεις τους την 28/2/2015 αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών «ΒΕΛΜΑΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την εταιρία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».
Οι ως άνω συγχωνεύσεις έχει προταθεί να πραγματοποιηθούν με βάση τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, του Ν. 4172/2013 και των σχετικών διατάξεων του κανονισμού του Χ.Α..
Ως ημερομηνία των ισολογισμών αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών ορίσθηκε η 28/02/2015.