Την σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο ξεκινά η ρουμανική Blue Air, η οποία διεκδικεί μέρος του μεταφορικού έργου που άφησε πίσω του το «λουκέτο» των Κυπριακών Αερογραμμών.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Τρίτη, από τις 18 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει την σύνδεση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την Λάρνακα, με επτά και τρεις πτήσεις ανά εβδομάδα, αντίστοιχα. Τη θερινή περίοδο οι πτήσεις μεταξύ Αθηνών και Λάρνακας θα αυξηθούν σε 10 ανά εβδομάδα.
Οι πτήσεις από Αθήνα θα αναχωρούν στις 10.45 κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο και στις 21.15 κάθε Παρασκευή και Κυριακή, ενώ η πτήση από Λάρνακα προς το «Ελ. Βενιζέλος» θα εκτελείται στις 08.15 και στις 18.45 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρείας κ. Τουντόρ Κονσταντινέσκου, η Blue Air έχει ένα δικό της «υβριδικό» μοντέλο, καθώς χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρακτικές τόσο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους όσο και των παραδοσιακών αερογραμμών, καθώς προσφέρει με ελαστικό τρόπο.
Από το 2004, όταν και ιδρύθηκε η εταιρεία, μέχρι σήμερα έχει μετακινήσει 11,5 εκατ. επιβάτες, ενώ εκτιμά ότι θα προσελκύσει άλλα δυο εκατ. ταξιδιώτες μέσα στο 2015. Ο στόλος της Blue Air αποτελείται από 11 Boeing διαφόρων τύπων.
Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Air κ. Γκεόργκε Ρουκάρου, το 2007 η Aegean Airlines συζητούσε την εξαγορά της Blue Air, την περίοδο που η Αεροπορία Αιγαίου ετοιμαζόταν να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του due dilligence, η Aegean έκανε πίσω και δεν προχώρησε στην εξαγορά.