Αντιμέτωπες με το χειρότερο σενάριο που είναι να βάλουν οριστικό λουκέτο, βρίσκονται πλέον οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Η απροθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας το οποίο έχει καταθέσει η κυβέρνηση της Κύπρου, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε απόσυρση του ενδιαφέροντος που είχαν εκφράσει για την απόκτησή της η Aegean και η Ryanair.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη, σε εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις δύο αεροπορικές για την απόκτηση της εταιρίας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί επενδυτής για τον κρατικό αερομεταφορέα, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν για το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Ο κύπριος υπουργός σημείωσε ακόμα, πως παρότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκριση του σχεδίου που έχει υποβληθεί στην ΕΕ, αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που το σχέδιο αναδιάρθρωσης πάρει το πράσινο φως από την ΕΕ, θα υπάρχουν σε αυτό ιδιαίτερα δυσμενείς προβλέψεις για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα γίνουν απολύσεις προσωπικού, αλλά και μειώσεις των μισθών όσων εξακολουθήσουν να εργάζονται στην εταιρία.

Αναφερόμενος στην περίπτωση να μην εγκριθεί το σχέδιο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σε αυτήν την περίπτωση οι συνέπειες για την εταιρία θα είναι ακαριαίες.