Αντιμέτωπος με τα όρια της εξουσίας του είναι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

«Καθώς ο Μάριο Ντράγκι προετοιμάζει το έδαφος για την περαιτέρω δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ίδιος δοκιμάζει τα όρια της εξουσίας του», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, δύο χρόνια αφότου ο Ντράγκι έπεισε τους φορείς χάραξης πολιτικής να υποστηρίξουν το σχέδιό του για να σώσει το ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ προσπαθεί να κινητοποιήσει παρόμοια υποστήριξη για περισσότερα μέτρα στήριξης για τη διάσωση της οικονομίας της περιοχής.

Σύμφωνα με το Bloomberg κατά τη σημερινή μηνιαία συνέντευξη Τύπου του στη Φρανκφούρτη ο Ντράγκι πιθανότατα θα επιμείνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ μπορεί να ξεπεράσει τις διαφορές του για τις απαραίτητες αποφάσεις πολιτικής.

«Ενώ είναι προς το παρόν απίθανο ο Ντράγκι να ανακοινώσει νέα σημαντικά μέτρα, θα μπορούσε ωστόσο να υπαινιχθεί την προθυμία της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων», σημειώνει το πρακτορείο.