Τουλάχιστον τρεις είναι οι προσφορές που θα κληθεί να αξιολογήσει η διοίκηση της Attica Bank στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, προς κάλυψη μέρους των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας, συνολικού ύψους 434 εκατ. ευρώ.
Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών επρόκειτο να λήξει χθες Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να γίνει από την πλευρά της τράπεζας κάποια επίσημη ενημέρωση για τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ουσιαστικό ενδιαφέρον για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank επέδειξαν τουλάχιστον τρία επενδυτικά σχήματα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η υποβολή κι άλλων προσφορών.
Από την άλλη πλευρά, ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, το ΤΣΜΕΔΕ, έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, επενδύοντας το πολύ 215 εκατ. ευρώ, ώστε μετά την έκδοση των νέων μετοχών των ποσοστό του να διαμορφωθεί μεταξύ 33% και 51%.
Σημειώνεται πάντως ότι για να προχωρήσει η κάλυψη αυτού του ποσού από το ΤΣΜΕΔΕ είναι απαραίτητη η έγκριση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ακόμη δεν έχει δώσει το σχετικό «πράσινο φως».
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης καλείται να αξιολογήσει το ρίσκο που αναλαμβάνει το Ταμείο με την επένδυση στην Attica Bank, ένα περίπου χρόνο μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης των 400 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank.

Εκεί θα αποφασιστεί ποιες προσφορές θα γίνουν αποδεκτές, ενώ θα έχει ληφθεί και η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην αύξηση.​