Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικώς κατά του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας στην Βουλή προειδοποιώντας τους ότι με τις ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς «ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου «όχι για να αλλάξουν μόνο χέρια οι περιουσίες, αλλά η Οικονομία».

«Ανοίγοντας την κερκόπορτα των πλειστηριασμών οδηγείτε όχι μόνο στην απώλεια της κατοικίας αλλά και στην ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τις ίδιες τις τράπεζες που προστατεύετε. Θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις, θα αλλάξουν χέρια οι τράπεζες και σας προειδοποιήσαμε: μην προχωρήσετε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν τι θα πράξουν: «Μην ανοίξετε την κερκόπορτα κι εσείς σταματήστε το κρυφτούλι ΄΄διαφωνώ αλλά ψηφίζω΄΄ και ΄΄είναι αντισυνταγματικό αλλά ψηφίζω΄΄. Μην γίνετε συνένοχοι στο έγκλημα αλλιώς θα χρειαστεί και σε εσάς το ΄΄καλό κουράγιο΄΄», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «ανοίγει την κερκόπορτα για τους πλειστηριασμούς κι αυτό το παρουσιάζει ως ηρωική πράξη και μάλιστα μετά από μονομερή στάση της κυβέρνησης».

«Επικοινωνιακό Βατερλώ της κυβέρνησης»

Επιτέθηκε δε στον κ. Στουρνάρα λέγοντας ότι με την διάταξη για τα πρόστιμα «προβλέπονται εξωφρενικές ποινές και τοκογλυφικά πρόστιμα και εσείς μέσα από τόκους οδηγείτε τους πολίτες στην απόγνωση και την αυτοκτονία». Ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «έφτασε στο σημείο να ψάξει τρόπο να κρυφτεί επικοινωνιακά ότι δεν ήξερε (για τα πρόστιμα) και προτίμησε να δημιουργήσει την εικόνα μπάχαλου της κυβέρνησης και ότι άλλοι νομοθετούν και αυτός σέρνεται». «Όλοι περίμεναν ότι θα ερχόταν να πει ότι την αποσύρει», είπε για τον κ. Στουρνάρα αναφερθείς στην επίμαχη ρύθμιση. «Υπόσχεται ότι ο υπουργός θα κρατά χαμηλότερα τον ετήσιο φόρο. Οδηγεί σε πρωτοφανές επικοινωνιακό Βατερλώ τον κ. Σαμαρά που δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες», υποστήριξε.

Ο Στουρνάρας και ο Λένιν

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε δηκτικά στον κ. Στουρνάρα λέγοντας: «Κάποτε λέγατε ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις. Τώρα είστε εσείς που το κάνετε αυτό. Και το κάνετε με έναν υπουργό ο οποίος νεαρός διάβαζε Λένιν. Ο Λένιν όμως είχε μιλήσει για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών. Ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στον Λένιν για αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των φτωχών».