Διακόπτει από τις 31 Δεκεμβρίου η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Μarriott Ιnternational τη συνεργασία της με το πέντε αστέρων ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού. Ηδη στην ιστοσελίδα του Αthens Ledra Marriott έχει ανακοινωθεί ότι από το τέλος του 2013 το αθηναϊκό ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί κάτω από την «ομπρέλα» της Μarriott. Ταυτόχρονα το σύστημα κρατήσεων της αλυσίδας δεν δέχεται κρατήσεις για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από το νέο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Παρασκευαΐδη, ιδιοκτήτης της πολυτελούς μονάδας και η διεθνής αλυσίδα δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης του ξενοδοχείου. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν το ενδεχόμενο αναζήτησης νέας συνεργασίας από την ιδιοκτήτρια οικογένεια ή ακόμα και την αναζήτηση πώλησής του ως ακινήτου. Από την άλλη πλευρά, οι κινήσεις της Μarriott και το ενδιαφέρον της για την Αθήνα ακόμα είναι άγνωστα, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι μονάδες που πληρούν τις προδιαγραφές της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σημειώνει ότι «η ημερομηνία λήξης της συνεργασίας της Marriott με το ξενοδοχείο στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είναι γνωστή εδώ και 30 χρόνια. Το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά και δέχεται κρατήσεις για το 2014».

Το Αthens Ledra Marriott ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 30 χρόνια και έχει δυναμικότητα 314 δωμάτια, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά.

«ΑΣΤΥ»: Τηρεί όλες τις κρατήσεις από 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά

Να τηρήσει όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές ατομικές και ομαδικές κρατήσεις, που αφορούν την περίοδο μετά την 1/1/2014, αναλαμβάνει ως ιδιοκτήτης και – από 1/1/2014 – διαχειριστής του ξενοδοχείου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου η «Ανώνυμος Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Ledra Marriott.

Η εταιρία επιβεβαιώνει ότι με αμοιβαία συμφωνία μεταξύ ΑΣΤΥ Α.Ε. και Marriott International, αποφασίστηκε η μη περαιτέρω ανανέωση της σύμβασης διαχείρισης του ξενοδοχείου, η οποία λήγει στις 31/12/2013.
Ταυτόχρονα η εταιρία τονίζει ότι «η διαχείριση και λειτουργία του ξενοδοχείου διεξάγονται από την ΑΣΤΥ Α.Ε., που θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες τα ψηλότερα δυνατά «στάνταρ» υπηρεσιών, ενώ θα διατηρεί υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις και παροχές τόσο για τους ταξιδιώτες αναψυχής, όσο και για τους επαγγελματίες».