«Εργαλειοθήκη» για την υπέρβαση των 500 κυριότερων προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού, θα θέσει υπόψη της κυβέρνησης ο Οργανισμός Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Διαύγεια» το υπουργείο Ανάπτυξης θα πληρώσει τον ΟΟΣΑ για την έρευνα που πραγματοποιεί για λογαριασμό της Ελλάδας το ποσό των 901.468 ευρώ -από 936.468 ευρώ (δηλαδή έκπτωση 35.000 ευρώ).

Ήδη το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει το ποσό των 280.940,40 ευρώ, η δεύτερη δόση ύψους 433.243 ευρώ θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση του έργου και η τρίτη και τελευταία δόση των 187.293,6 ευρώ θα καταβληθεί με την παρουσίαση των τελικών εκθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός έχει αναλάβει το έργο να εντοπίσει τα κανονιστικά εμπόδια στον ανταγωνισμό σε τέσσερις τομείς της ελληνικής οικονομίας (οικοδομικά υλικά, λιανεμπόριο, βιομηχανική παραγωγή και τουρισμός) και να προτείνει λύσεις για την άρση τους.

Όπως έχει αναφερθεί από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στην έκθεση του οργανισμού καταγράφονται 500 εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Τα συγκεκριμένα εμπόδια, μεταξύ άλλων είναι υπουργικές αποφάσεις, νόμοι, προεδρικά διατάγματα, κλπ., ενώ η σχετική «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα.