Περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Με τον τρόπο αυτό υπερκαλύπτεται το ανώτατο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού ομίλου, που η ίδια η διοίκησή του περιόρισε στο 12%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,175 δισ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, η τράπεζα θα ολοκληρώσει το σχέδιο κεφαλαιακής της ενίσχυσης χωρίς να χρειαστεί η χρήση των ακριβών μετατρέψιμων ομολογιών (CoCoS).
Με δεδομένη την υπερκάλυψη της αύξησης, η ΕΤΕ δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει πλήρως την ζήτηση που εκδηλώθηκε για αδιάθετες μετοχές βάση των εγγραφών των τελευταίων δύο εβδομάδων, η οποία θα ικανοποιηθεί μερικώς.
Η τράπεζα δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες, ωστόσο στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκιά της επικρατεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι εφόσον η συμμετοχή των ιδιωτών φτάσει στο 12%, κάθε warrant θα δίνει το δικαίωμα αγοράς 7,33 μετοχών στην τιμή έκδοσης των 4,29 ευρώ, πλέον ενός ετήσιου επιτοκίου που θα ξεκινά από το 3%.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή για την επικύρωση των αποτελεσμάτων της έκδοσης, τα οποία αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την ίδια ημέρα.