Να μπει άμεσα διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ζήτησε μετά από εντολή του κ. Ευ. Βενιζέλου, το κλιμάκιο του ΠαΣοΚ που επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, οι κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, Χ. Θεοχάρης και η γ.γ. κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, από το ΠαΣοΚ οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας και από τη ΔΗΜΑΡ οι κ.κ. Δ. Χατζησωκράτης και Ι. Μπέζος.

Το οικονομικό επιτελείο δεν παρουσίασε στα στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ έτοιμο νομοσχέδιο, τους ενημέρωσαν όμως ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται όλα τα θέματα που εκκρεμούν σύμφωνα με τη συμφωνία που έγινε με την τρόικα. Η μόνη ρύθμιση εκτός μνημονίου θα είναι η εξαίρεση των 18αρηδων από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης και η μη αναγνώριση των τόκων στην περίπτωση που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεριμένα, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Επικρατείας, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (προβλέπονται απολύσεις στα ν.π.ι.δ που παύει η λειτουργία τους, ενώ στα ν.π.δ.δ προβλέπεται να τεθούν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας).

Από την πλευρά του ΠαΣοΚ ετέθησαν επίσης τα ακόλουθα ζητήματα: Μέχρι την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας να έχει κλείσει και το το θέμα του ΦΠΑ στα καύσιμα. Να περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο οι προτάσεις του ΠαΣοΚ για την ανάσχεση της ανεργίας και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων. Να βελτιωθεί η ρύθμιση για τις δόσεις, ιδίως αυτές που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές, και να μην ισχύει μόνο για το 2012 αλλά και για το 2013. Το οικονομικό επιτελείο κράτησε τις προτάσεις για να τις μελετήσει.