Aύξηση κύκλου εργασιών και ζημίες λόγω προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις κατέγραψε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2012 –2013.
Ειδικότερα, στο διάστημα 1/7/2012 –31/12/2012 ο κύκλος εργασιών του ομίλου (μαζί με τη θυγατρική στη Σερβία) διαμορφώθηκε στα 133,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος σε ποσοστό 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η διοίκηση προχώρησε σε προβλέψεις απομείωσης 7,5 εκατ. ευρώ για κινδύνους που ενδεχόμενα θα υποστεί ο όμιλος σχετικά με εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις και επενδύσεις, «λόγω των γενικότερων εξελίξεων που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία και κυρίως των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας της πραγματικής οικονομίας που χαρακτηρίζονται από σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική αγορά».

Λαμβάνοντας υπόψη τις εν λόγω προβλέψεις, τα αποτελέσματα Προ Φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (ebitda) του ομίλου ανήλθαν στα 10 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,35%.
Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 4,17 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε κέρδη 2,52 εκατ. ευρώ. Μη λαμβανομένης υπόψη της καταχώρησης της πρόβλεψης απομείωσης που διενεργήθηκε κατά την εξεταζόμενη περίοδο, τα αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρείας θα ανέρχονταν σε κέρδη 1,02 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε κέρδη 7.8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώληση του 82% που κατέχει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα στην ΕΒΖ με τέσσερις ομίλους από το εξωτερικό να έχουν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές. Πρόκειται για τις εταιρείας Cristal Union (Γαλλία), Polski (Πολωνία), Litex (Βουλγαρία) και Sunoko (Σερβία).