Ο Δημήτρης Τσίγκος, CEO της StartTech Ventures και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (YES) και της Ελληνικής Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα βρίσκεται ανάμεσα στους European Young Leaders «40 under 40» (διακριθέντες Ευρωπαίοι με ηγετική δραστηριότητα και ηλικία κάτω των 40 ετών) που προσκλήθηκαν να συναντηθούν στο Βερολίνο, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα θα είναι η ανταλλαγή απόψεων σε «καυτά» ζητήματα γύρω από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι ευρωπαίοι ηγέτες, καλούνται να τοποθετηθούν στο θέμα της δημιουργίας μίας νέας Ευρώπης που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση της στο συνεχώς εξελισσόμενο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Επίσης, η αντζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει και τον επαναπροσδιορισμό των στρατηγικής σημασίας τακτικών που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση αλλά και για το ρόλο των δημιουργικών δυνάμεων στη Γηραιά Ηπειρο.

Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσουν και εξέχουσες ευρωπαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, όπως οι Ντάνιελ Κον Μπεντίτ (αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κόμματος των Πρασίνων), Βάιρα Βίκε- Φράιμπουργκ(πρώην πρόεδρος της Λιθουανίας) και Αλεξ Σταμπ (υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου της Φινλανδίας).

Τέλος, εκτός από τον Δημήτρη Τσίγκο, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Καραγκούνη.

Η συνάντηση των European Leaders «40 under40» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαίκής Ενωσης και διοργανώνεται από τους φορείς EuropaNova και Friends of Europe.