από metereologos.gr
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
 
 

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα

Πόσα θα πληρώνουμε με την καινούργια κλίμακα - Αφορολόγητη ατομική περιουσία ως 100.000 ευρώ - Θα υπολογίζονται όμως και τα αγροτεμάχια
Ο νέος φόρος για τα ακίνητα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.
Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ακόμη δεν έχει εισπραχθεί, θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να εισπράττει το κράτος «λιγότερα από περισσότερους».
«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα την κλίμακα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, η οποία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση και της τρόικας.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει τους δύο βασικούς φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων. Ακόμη, «κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η απόφαση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αλλά να επεκταθεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός σε όλη την επικράτεια και σε κάθε είδους ακίνητο, όπως είναι για παράδειγμα τα αγροτεμάχια. Αλλωστε και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης είχε δηλώσει προσφάτως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αύξηση των υφιστάμενων τιμών ζώνης αλλά την επέκταση του συστήματος εκεί που δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός.
Ωστόσο τον τελικό λόγο φαίνεται ότι για ακόμη μία φορά θα τον έχει η τρόικα, καθώς στο δεύτερο μνημόνιο περιλαμβάνεται σαφής πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης στα επίπεδα της αγοράς, ενώ θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι από τις αλλαγές στη φορολογία δεν θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους.
Με βάση τη φορολογική κλίμακα που δημοσιεύεται παραπλεύρως, κάποιος που έχει μία και μόνη κατοικία στις περισσότερες περιπτώσεις και περιοχές της επικράτειας θα είναι αφορολόγητος, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για συνολική ατομική αξία ακινήτων ως 100.000 ευρώ. Η νέα κλίμακα θυμίζει κατά πολύ αυτή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, η σημαντική διαφορά όμως είναι ότι πλέον ό,τι ακίνητο αναγράφεται στο έντυπο Ε9 θα λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της συνολικής αξίας περιουσίας του φορολογουμένου και επ' αυτής θα εφαρμόζονται οι κατά περίπτωση συντελεστές.
Σημαντική φορολογική ελάφρυνση θα προκύπτει για όσους έχουν ατομική ακίνητη περιουσία ως 200.000, ενώ από 'κεί και πάνω όσο μεγαλύτερη είναι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογία.
Στο υπουργείο Οικονομικών στόχο έχουν από τη φορολογία των ακινήτων κάθε χρόνο να εισπράττουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται αρκετά υψηλό και γι' αυτό για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, επί των οποίων έχουν δικαίωμα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας φυσικά πρόσωπα, καθώς και τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες. Από τη νέα ενιαία φορολογία θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες και τα οποία καλλιεργούνται.
Ακόμη θα συνεχίσουν να φορολογούνται τα ακίνητα των νομικών προσώπων, αλλά υπάρχει εισήγηση η φορολογία από 6‰ που ισχύει σήμερα να μειωθεί σε 3‰. Τέλος, με 3‰ αντί για 1‰ εξετάζεται να φορολογούνται τα κτίσματα των ακινήτων τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών.


1ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Θα υπολογίζεται το σύνολο της περιουσίας

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι με αφορολόγητο 100.000 ευρώ έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα επιβαρυνθούν με φόρο.
Η αξία της περιουσίας θα προκύπτει από το άθροισμα του συνόλου των ακινήτων για κάθε φυσικό πρόσωπο και στη συνέχεια θα φορολογείται με βάση τη νέα κλίμακα. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Θα φορολογηθεί ως εξής: για τα πρώτα 100.000 ευρώ μηδέν φόρος, για τα επόμενα 100.000 ευρώ 100 ευρώ φόρος και για τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ 400 ευρώ φόρος. Σύνολο: 500 ευρώ.


2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Μικρή επιβάρυνση για όσους έχουν μόνο ένα ακίνητο
Με την εφαρμογή αφορολογήτου ορίου 100.000 ευρώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν μόνο μία κατοικία δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει με το χαράτσι της ΔΕΗ. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει διαμέρισμα δεκαετίας 110 τ.μ. στο Περιστέρι αντικειμενικής αξίας 82.500 ευρώ. Για το χαράτσι της ΔΕΗ θα πληρώσει 440 ευρώ, ενώ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο.
Μικρότερο φόρο θα πληρώσει κάποιος που έχει νεόδμητο διαμέρισμα στο Μαρούσι 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 216.000 ευρώ. Το χαράτσι θα του έρθει εφέτος 900 ευρώ και ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013 θα ανέλθει σε μόλις 132 ευρώ.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (69)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΦΑΚ 2013-2014 κ.ο.κ. | 03/03/2013 13:35
  ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ-ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΦΑΠ-2010) (Ν.3842/2010, ΑΡΘΡΑ 27-56) ΚΑΙ (ΦΑΠ-2011/2012) (Ν.3986/2011 ΑΡΘΡΟ 33) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΕΦΑΚ-2013,2014 K.O.K.) ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙOΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ-ΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΥΤΗΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ-ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ-ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ.ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ) ΔΗΛ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΕΝΑ "ΚΟΜΑΤΙ" ΑΠΟ "ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ" ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠ'ΑΥΤΗΣ (ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ DE FACTO ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ 100% ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ-ΕΙΤΕ ΚΑΘ'ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΕΙΤΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ: 1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ. 2.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2,5. 3 ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡ.1,2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: TA ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΜΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙ
  χρηστος
  απάντηση20
   
   
  0.2% δεν ειναι πολυ | 02/02/2013 05:04
  Εγω ζω στην Καλιφορνια και πληρωνουμε τουλαχιστον 1,2% -2% (αναλογα τον δημο) της αξιας της περιουσιας τον χρονο. Απο την αλλη μερια το ΦΠΑ ειναι μονο 10% Στην Γαλια πληρωνουν 2,4% το χρονο. http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304821304577436203481721964.html
  Μαρινος
  απάντηση00
   
   
  Οπως έγινε το 74 | 29/12/2012 04:15
  θέλω να συμβουλεύσω την εξουσία αυτής της χώρας οτι αν συνεχίσει να ληστεύει εμάς τους έλληνες τότε να μην εκπλαγούν αν κάποια άλλη χώρα θελήσει να μας προστατεύσει απο τους προδότες που δολοφονούν τους έλληνες, τους κλέβουν τα σπίτια και την περιουσία βάζοντάς τους φόρους επί φόρων, τους οδηγούν στην αυτοκτονία, τους κακοποιούν σωματικά και ψυχολογικά. Αν νομίζει η εξουσία αυτής της χώρας οτι μπορεί να συνεχίσει έτσι τότε είναι πολύ ανόητh. Ξέρετε τι θα πάθετε; Θα έρθει ο τουρκικός στρατός. Οπως έγινε και το 74 αλλά αυτήν την φορά δεν θα έρθει ως στρατός κατοχής, θα έρθει για να μας σώσει και εσείς και τα παιδιά σας θα πέσετε στα χέρια του. Να δείτε τι κακό θα σας βρεί.
  74
  απάντηση22
   
   
  Στο καπιταλιστικό σύστημα η γη που δεν αποφέρει κέρδος θεωρείτε εχθρός της οικονομίας | 18/09/2012 06:32
  , ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και τα χρήματα που δεν διακινούνται. Πρέπει τα media να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες τι πληρώνουν οι πολίτες άλλων χωρών για τα ακίνητα, έτσι θα καταλάβουν ότι αυτά τα μέτρα ήταν απλά θέμα χρόνου και ότι το ποσό θα αυξάνετε κάθε χρόνο αν ανακάμψει η οικονομία μας. Η κλίμακα που προτείνεται είναι λιγότερο οριζόντια από τα υπόλοιπα μέτρα του Σαμαρά του Οριζόντιου. Φυσικά όταν τα μέτρα έρχονται σε μία στιγμή που κανείς δεν μπορεί να πληρώσει η υπόθεση θυμίζει ληστεία, αλλά πως αλλιώς θα μπορέσουν να δώσουν μισθούς στους 1.100.000 που διόρισαν τα προηγούμενα χρόνια? και τι άλλο να κάνουν εδώ που είμαστε εκτός από ληστεία?
  Χρήστος, Αθήνα
  απάντηση80
   
   
   
  GIATI KLETE; | 18/09/2012 01:49
  Zo sto exoteriko- EVROPI- kai i moni mou periousia einai ena Spitaki axias 360000EU. Me syntaksi 1500EU ton mina plirono foro eisodimatos 2600EU ton chrono kai FORO IDIOKTISIAS 2200EU ton chrono. Sti ELLADA tha plirona oute 500EURO. Na theoreite ton eafton sas eftichismeno!!!!!!!
  apodimos
  απάντηση414
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ελεος. | 17/09/2012 23:08
  καλα αυτο ειναι θρασυτατη αλητεια.θα κανουν τους τιμιους και συνεπεις στις υποχρεωσεις τους πολιτες να βγουν στην παρανομια.και ολα αυτα για να μη πειραξουν ουτε στο ελαχιστο τους ημετερους τους.Νισαφι.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση81
   
   
  Η φοροδοτική ικανότητα πάει περίπατο; | 17/09/2012 20:06
  Κάποιοι, τόσο απο τη ΔΗΜΑΡ, όσο και απο την Ν.Δ μιλούσαν για φοροδοτική ικάνότητα. Αν δεν κάνω λάθος και ο Τσίπρας το υποστήριζε! Ο μικροσυνταξιούχος, ο χαμηλόμισθος ή/και ο άνεργος θα πρέπει να ξεπου-ληθούν;; Όσο για κάποιες εκτάσεις φιλέτα-αναψυκτήρια στην παραλία, αυτές ΝΑΙ να φορολογηθούν. Βεβαίως και να φορολογηθούν. Ειδικά αν επιφέρουν εισόδημα!
  xamilomisthos-anergos-forologoumenos
  απάντηση51
   
   
  καταστροφη | 17/09/2012 18:36
  ο φορος αυτος ειναι απλα εξοντωτικος και δεν θα πληρωθει. 100.000 αφορολογητο ειναι κοροιδια. Τα ακινητα που δεν αποφερουν εισοδημα ειναι παραλογο να φορολογουνται. Δεν μπορει να ειναι αλλος ο σκοπος εκτος απο το να ξεπουλησουν οι Ελληνες τα ακινητα τους σε ξενους ή πονηρους ημετερους. Τα αγτροτεμαχια χωρις εισοδημα ειναι επισης παραλογο να φορολογουνται. Προκεται για δημευση της ιδικοητισας αντισυνταγματικη. Οι Ελληνες ειχαν παντα ακινητα για να μην εξαρτωνται ή να πενονται. Αντι να αντιμετωπιστει η φοροδιαφυγη και να απολυθουν οι επιπλεον αχρηστοι δημοσιοι υπαλληλοι, γινεται κατα μετωπο επιθεση σε οσους εχουν φυλαξει με τοσο κοπο τα ηδη φορολογημενα χρηματα τους και τα επενδυσαν σε ακινητα
  φυγετε ολοι απο την ελλαδα
  απάντηση305
   
   
  Μια απλή πρόταση: | 17/09/2012 17:32
  Ο προσδιορισμός των αγροτεμαχίων να γίνεται όχι με ό,τι έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στο Ε9, αλλά με βάση τις δηλώσεις του μέσω αγροτικού συνεταιρισμού, βάσει των οποίων εισέπραττε/εισπράττει τις Αγροτικές Επιδοτήσεις. Εκεί να δεις πλάκες και κλάμα ! Αλλά, είναι πια καιρός να δούμε ποιοί ακόμα τα φάγανε.
  Γοργοποταμίτης
  απάντηση270
   
   
  Φόρος κατοχής = ληστεία. | 17/09/2012 13:44
  Είναι ληστεία να φορολογούνται ακίνητα χωρίς εισόδημα. Αν κάποιος έχει ας πούμε 1.000.000 ακίνητη περιουσία χωρίς να έχει ενοίκια πως θα πληρώσει το φόρο; Φόρος μόνον στο εισόδημα από κάθε πηγή. Όλα τα άλλα είναι αλητεία επειδή δεν θέλουν να μειώσουν το κράτος και να πιάσουν τη φοροδιαφυγή.
  Aggelos
  απάντηση6421
   
   
  Φόρος κατοχής | 17/09/2012 13:06
  Φόρος κατοχής είναι να φορολογείσαι για κάτι που ήδη έχεις φορολογηθεί για να το αποκτήσεις και φορολογείσαι για τα κέρδη που σου αφήνει, αν σου αφήνει. Ναι κατοχής και εννοώ την κατοχή του 40-44 .
  Δ.Τ.
  απάντηση455
   
   
   
  ακρίδες | 17/09/2012 12:30
  Ρε παλιοραγιάδες σκοπός της τρόικας και των ντόπιων συνεργατών της,είναι να μην βγαίνετε από τη φορολογία και να αναγκαστείτε να πουλήσετε τα σπίτια σας και τα χωράφια σας κοψοχρονιά για να τα αγοράσουν οι Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι καθώς και οι ντόπιοι μαυραγορίτες.Για να μην ξοδευτούν στην αγορά τους μειώνουν και τη φορολογία στην πώληση των ακινήτων.Όπως μου είχε πει και ο πατέρας μου για την κατοχή"οι Γερμανοί είναι ακρίδες παιδί μου"
  δημητρης
  απάντηση5521
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ελέω θεού τσιφλικάδες | 17/09/2012 11:40
  Οπως έγραψε και ο σχολιαστής Alex και όπως σίγουρα αναρωτιέται κάθε εχέφρων και ρημαγμένος από τους φόρους υπήκοος του Ελλαδιστάν, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ????
  Χριστίνα
  απάντηση5410
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  διευκρινείστε μας κάτι | 17/09/2012 09:29
  "γι' αυτό για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, επί των οποίων έχουν δικαίωμα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας φυσικά πρόσωπα, καθώς και τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες. " τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που ανήκουν στην εκκλησία θα φορολογηθούν ή όχι????
  alex
  απάντηση563
   
   
   
  ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ | 17/09/2012 09:11
  ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ Η ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΜΥΔΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΛΑ .ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΑ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ.ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!
  Μυρτώ
  απάντηση4713
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πολύ φθηνά | 17/09/2012 08:19
  Πρέπει να συνοδευτεί και από σοβαρή αύξηση των αντικειμενικών στις λεγόμενες λαικές περιοχές. Δεν μπορεί να πληρώνω εγώ για την βίλα στην Εκάλη 6.400 και η κομμώτρια μου να ψωροδίνει για την μεσονέτα στην Πετρούπολη ένα κατοσταρικάκι. Και τι θα γίνει με τα χωραφάκια που όλοι οι βλαχοαθηναίοι έχουν στο χωριό. Θα έχουμε σώμα αγροεφοριακών όπως με τους περίφημους αγροφύλακες του Μητσοτάκη? Να τους προσλάβουν και αυτούς στα 50 και σε δύο χρόνια να τους δώσουνε και σύνταξη!!!
  aaaa
  απάντηση1430
   
   
  ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ | 17/09/2012 07:16
  Δηλαδή ένας μισθωτός των 600 ευρώ ή ένας συνταξιούχος αγρότης ή ένας άνεργος που δέν μπορεί να βρεί ένα πιάτο φαί και τυχαίνει να έχει δύο κτηματα στο χωριό ή κανα οικοπεδάκι και το φυλάει μπάς και αφήσει τιποτα στα παιδιά του , θα πρέπει να το πουλήσει για ψίχουλα επειδή δέν θα μπορεί να πληρώσει τους φόρους. Ζωγραφίζει η κυβέρνηση λέμε....
  Πετράκηε Γιάννης.
  απάντηση8113
   
   
  Τα ακινητα των εφοπλιστων και της εκκλησιας θα φορολογηθουν; | 17/09/2012 04:58
  Με τα ακινητα των εφοπλιστων,που ο καθενας εχει και μια εταιρεια Real Estate, τι θα γινει; Μας κραζει ο κοσμος Le Monde Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην Ελλάδα http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/le-monde_26.html The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.html GUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων! http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.html Andrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους! http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.html
  Νικος Αλ.
  απάντηση362
   
   
  Μιά έτσι, μία γιουβέτσι | 17/09/2012 02:53
  Μέχρι πριν δυο μέρες διάβαζα στα διάφορα ρεπορτάζ οτι ο φόρος μεταβίβασης είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και σχεδιάζεται να μειωθεί. Τώρα διαβάζω οτι θα διπλασιαστεί. Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει πλάνο;
  Μικρή Λουλού
  απάντηση392
   
-