Ο Ιταλός πρωθυπουργός βλέπει πιθανή ανάγκη και δεύτερης συνάντησης του Eurogroup, εκτός από εκείνης της 9ης Ιουλίου, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για αγορά ομολόγων από τον ESM, εξαιτίας του ολλανδικοφινλανδικού μπλόκου. Ο Μόντι έδωσε ως ημερομηνία, αν χρειαστεί, την 20 Ιουλίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την επόμενη Δευτέρα για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της Συνόδου περί «ευέλικτης και αποτελεσματικής» χρήσης των ταμείων στήριξης με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού Ισπανίας και Ιταλίας.

Ο Μόντι όμως δεν απέκλεισε να χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση. «Πρέπει να διατυπωθεί η συμφωνία στο Εurogroup στις 9Ιουλίου και ίσως και στις 20 Ιουλίου για να αποικρυσταλλωθούν τα πάντα με χώρες όπως η Φινλανδία και η Ολλανδία που έχουν επιφυλάξεις» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός στη Βουλή την Τρίτη.

«Πιθανότητα θα πρέπει να ξεπεράσουμε ορισμένες αντιδράσεις» σημείωσε.

Από την γερμανική πλευρά, η καγκελάριος περιορίστηκε να αναφέρει πως η διαφωνία της Φινλανδίας είναι «σεβαστή».

«Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες ήταν πιο γενικές, ήταν για τη δευτερογενή και την πρωτογενή αγορά» ανέφερε η Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο. «Δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να συζητήσω με την φινλανδική κυβέρνηση» είπε η καγκελάριος.