Ανοιγμα της αγοράς του Κουβέιτ για τον ελληνικό τουρισμό επιχειρεί ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), σε συνέχεια ταξιδιού γνωριμίας με tour operators και δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν τη χώρα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, τη Σαντορίνη και την Αίγινα. Ο ΗΑΤΤΑ διοργάνωσε το ταξίδι γνωριμίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Κουβέιτ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, η οποία ξεκινά απευθείας πτήσεις Αθήνα – Κουβέιτ από τις 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με tour operators του Κουβέιτ.
Η αγορά του Κουβέιτ είναι αναπτυσσόμενη και αποτελεί ευκαιρία για τη σύναψη τουριστικών και επαγγελματικών συνεργασιών για τους έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μικρό ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς, μία χώρα τριών εκατ. κατοίκων με πλούσια οικονομία, εκ των οποίων ταξιδεύουν τα 2,5 εκατ. και πραγματοποιούν τρία έως τέσσερα ταξίδια τον χρόνο. Επιπλέον στο Κουβέιτ εργάζονται πολλοί ξένοι πολίτες, με ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, οι οποίοι επίσης ταξιδεύουν σε πολλές χώρες και κυρίως στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι του Κουβέιτ ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο (κύριες καλοκαιρινές διακοπές, διάρκειας ενός μήνα) και τον Δεκέμβριο (χειμερινοί προορισμοί).
Βασικοί τους προορισμοί είναι οι αραβικές (του Κόλπου) και ασιατικές χώρες, με έμφαση στην Τουρκία, καθώς και στην Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, αλλά και Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, κ.α.). Τα ενδιαφέροντά των ταξιδιωτών είναι ο τουρισμός πολυτελείας, οι αγορές, η νυχτερινή διασκέδαση, ο τουρισμός υγείας – ευεξίας, δραστηριότητες για παιδιά, διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις και κρουαζιέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και για συνδυαστικούς προορισμούς.
Στα πλαίσια του ταξιδιού εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των tour operators του Κουβέιτ, με τα τουριστικά γραφεία μέλη του ΗΑΤΤΑ, με σκοπό τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών και τη διεύρυνση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.