Καταρχήν θετική εμφανίζεται η ΝΔ απέναντι στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για επενδύσεις από το Κατάρ.

Μιλώντας στον Real Fm, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Θέλουμε να εξετάσουμε τη συμφωνία. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά δεν θα δώσουμε και λευκή επιταγή.»

Κληθείς να κάνει μία αποτίμηση του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι είναι σωστό ο πρωθυπουργός να είναι στο εξωτερικό, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι «έχει παραγίνει. Κάποιος πρέπει να είναι και εδώ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σημειώνει: «Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου με δωρεάν και εύκολη πρόσβαση του εργαζόμενου, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, σε ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο στο Ελληνικό, έχει ήδη τεκμηριωθεί επιστημονικά και δεν απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις

Θετική κρίνει την υπογραφή συμφωνίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης: «Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι, ότι όσες περισσότερες επενδύσεις και όσο το ταχύτερο γίνουν, τόσο πιο γρήγορα θα πέσουν τα spreads και δεν θα έχουμε ανάγκη την τρόικα

Αντίθετα ο ΣΥΝ για μια ακόμα φορά εκφράζει την αντίθεσή του στη συμφωνία, τονίζοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την επιτάχυνση των επενδύσεων (fast track) καταστρατηγεί μια σειρά από κατοχυρωμένους μηχανισμούς αδειοδότησης και ελέγχου.

«Προσπαθεί να παρακάμψει το δικαστικό έλεγχο, και ιδιαίτερα το ΣτΕ, εξουδετερώνει τις τοπικές κοινωνίες» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι δηλώνουν: «Αν ο εμίρης του Κατάρ προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, είναι γιατί οι περισσότερες από τις επενδύσεις του, δύσκολα θα ήταν ευπρόσδεκτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ποια άλλη πόλη με το έλλειμμα πρασίνου της Αθήνας, θα προικοδοτούσε με 1.000-1.500 στρέμματα πολύτιμης δημόσιας γης, οικοδομικά σχέδια όπως αυτά που εξαγγέλλονται για το Ελληνικό; Η ανακύκλωση της αδιέξοδης πρακτικής να εκχωρούμε το μέλλον για να βολέψουμε το παρόν, δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση

Από τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Γρ.Ψαριανός -υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε ότι στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο δεν αυξάνονται οι πράσινοι χώροι, αλλά πλέον κινδυνεύουν και οι τελευταίοι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι που έχουν απομείνει: ο Ελαιώνας, το Γουδή, το Ελληνικό.

«Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, να δώσουμε ανάσα οξυγόνου στην πρωτεύουσα. Να κάνουμε Μητροπολιτικό Πάρκο το Ελληνικό και να κρατήσουμε ελεύθερη την παραλία χωρίς εμπορευματοποίηση και παράνομες δραστηριότητες» κατέληξε.