Στο μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ αναφέρονται σε εκτενές σημερινό άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοσή τους οι βρετανικοί Financial Times.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η «Ελλάδα προσπαθεί να εξασφαλίσει επενδύσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 7 δισ. δολάρια από το Κατάρ στους τομείς του real estate, της ενέργειας και του τουρισμού προκειμένου να αναχαιτίσει την ύφεση που πλήττει την οικονομίας της».

Σύμφωνα με δηλώσειςέλληνα αξιωματούχου που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα το μνημόνιο συνεργασίας «αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές…Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε υψηλές προσδοκίες, χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά να γίνει, αλλά αυτή η συμφωνία ενισχύει το αίσθημα αυτοπεποίθησης», όπως τόνισε.

Η βρετανική εφημερίδα δεν παραλείπει ωστόσο να τονίσει ότι «η ζοφερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να σκέφτεται την πώληση ή την ενοικίαση (leasing) όπως το Ελληνικό σε ξένους επενδυτές».

«Ο κ. Παπανδρέου», συνεχίζουν οι FT, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις ΗΠΑ προωθεί την πώληση κτηματικής περιουσίας του Δημοσίου στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μειώσει το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το 125 του ΑΕΠ μέσα το 2010».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας-Κατάρ τον περασμένο Μάιο, με το σχόλιο ότι «αν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επένδυση τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας».