Ο δισεκατομμυριούχος μηχανικός, εφευρέτης και εξερευνητής του διαστήματος Έλον Μασκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης της Μπανγκόκ την τεχνογνωσία των επιχειρήσεών του του για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους που έχουν παγιδευθεί σε μια σπηλιά πλημμυρισμένη με νερό, σε βόρεια επαρχία της Ταϊλάνδης.
Ο αμερικανός κατασκευαστής του «απόλυτου» ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla και ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας SpaceX που έχει θέσει ως στόχο να πραγματοποιήσει έως το έτος 2024 το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στον πλανήτη Άρη, με μια σειρά «τιτιβισμάτων» (μηνυμάτων μέσω Twitter) εξήγησε πώς μπορεί να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή ποδοσφαίρου.
«Η Boring Company είναι πολύ καλή στο να σκάβει τρύπες», διαβεβαιώνει ο Μασκ –πρόκειται για την εταιρεία υποδομών και κατασκευής σηράγγων που ίδρυσε ο ηλικίας 47 ετών πολυσχιδής επιστήμων και επιχειρηματίας το 2016.
«Σε μια τρύπα που θα διανοιχτεί θα εισχωρήσει ένας νάιλον εκτατός σωλήνας, τον οποίο θα φουσκώσουμε όπως ένα παιδικό κάστρο για να δημιουργήσουμε ένα υποβρύχιο τούνελ. Μέσα από το τούνελ αυτό θα μπορέσουν να περάσουν και να βγουν στην επιφάνεια οι εγκλωβισθέντες», εξήγησε ο Μασκ.
Εκπρόσωπος του νοτιοαφρικανικής καταγωγής επιχειρηματία επιβεβαίωσε ότι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις ταϊλανδικές αρχές. Σημειωτέον ότι χθες έγινε γνωστό ότι ένας Ταϊλανδός δύτης, πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, έχασε τη ζωή του επιστρέφοντας από τους εγκλωβισμένους στην πλημμυρισμένη σπηλιά, αφού τους προμήθευσε οξυγόνο.