ελληνικη μουσικη
Κότσιρας στους Βράχους

Ο Γιάννης Κότσιρας και περίπου 200 παιδιά εμφανίζονται στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 25 Ιουνίου σε μια μουσική παράσταση στην οποία θα ακουστούν τραγούδια από την Ελλάδα της προσφυγιάς μέχρι και το σήμερα.
Σόλο ο Ιωαννίδης
Σόλο είναι ο τίτλος των δύο συναυλιών του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 25 και 26 Ιουνίου, σε ένα πρόγραμμα από το σύνολο της δισκογραφίας του.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 21.30, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει τους εκρηκτικούς Imam Baildi με ελεύθερη είσοδο. Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 21.00, στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών ανεβαίνουν η Μελίνα Κανά και ο Θέμης Καραμουρατίδης.

βιβλιο
Ερπενμπεκ στον ΙΑΝΟ

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 20.30, η γερμανίδα συγγραφέας Τζένι Ερπενμπεκ παρουσιάζει το μυθιστόρημά της «Η συντέλεια του κόσμου» (Εκδόσεις Καστανιώτη) στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24). Συνομιλεί με την Αμάντα Μιχαλοπούλου. Είσοδος ελεύθερη, διαδοχική διερμηνεία.

Σόντερς και Λίνκολν

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 20.00, στο ΠΟΛΙΣ Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου), ο αμερικανός διηγηματογράφος Τζορτζ Σόντερς (βραβείο Booker για το «Λήθη και Λίνκολν») συνομιλεί με τον μεταφραστή του Γιώργο-Ικαρο Μπαμπασάκη. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος. Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη διερμηνεία.

συναυλια
Καλέγια στο Ηρώδειο

Ο διάσημος τενόρος Τζόζεφ Καλέγια συμπράττει με τους Μουσικούς της Καμεράτα υπό τον Ραμόν Τεμπάρ στο Ηρώδειο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στις 29/6 στις 21.00.

θεατρο
Αγρια Δύση στην Ελλάδα

Με το ελληνικό γουέστερν «Αγρια Δύση», του Θοδωρή Αθερίδη, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μπέσυ Μάλφα, η Πηνελόπη Πλάκα και ο Τάσος Κονταράτος περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Πρόγραμμα εβδομάδας: Τρίτη 26/6, Ανοιχτό Θέατρο – Πτολεμαΐδα, Τετάρτη 27/6, Θέατρο Εκτακτων Αναγκών – Καστοριά, Πέμπτη 28/6, Θέατρο Βουνού – Κοζάνη, Παρασκευή 29/6, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – Γρεβενά, Σάββατο 30/6, Υπαίθριο Θέατρο «Καστράκι».

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» (Venceremos) παρουσιάζεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη (Τέρμα Λόρδου Βύρωνος). Πρόκειται για ένα διαφορετικό ανέβασμα του έργου του Γιάννη Ρίτσου με κεντρικό «χαρακτήρα» την ψυχή της ηρωίδας του ποιητή. Σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου, θεατρική διασκευή/χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν. Ερμηνεύουν: Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου. Συμμετέχουν: Ειρήνη Αμπατζή, Αναστασία Δέλτα, Μάρα Ζαλώνη κ.ά. Στις 30/6, στις 21.00.

Οι «Πέρσες» ξανάρχονται

Η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη επιστρέφει για δύο βραδιές στο Ηρώδειο. Με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ατοσσας και τους Νίκο Ψαρρά, Χάρη Χαραλάμπους, Αντώνη Μυριαγκό. Το Σάββατο (30/6) στο Ηρώδειο και την Κυριακή 1η Ιουλίου. Στις 21.00.

Πρεμιέρα για την «Ηλέκτρα»

Την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη με τη Λένα Παπαληγούρα στον επώνυμο ρόλο σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, κ.ά. Η πρεμιέρα θα δοθεί αύριο, Δευτέρα, στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στις 21.00. Θα ακολουθήσει περιοδεία.

«Δον Κιχώτης» στον Πειραιά

Ο Αρης Σερβετάλης, επικεφαλής μιας ομάδας ηθοποιών (Αχιλλέας Χαρίσκος, Ιωάννα Τουμπακάρη, Effi Rabsilber, Διογένης Σκαλτσάς, Gema Galiana, Κυριάκος Σάλης) ερμηνεύει τον Δον Κιχώτη σε μια παράσταση που αντλεί το υλικό της από το Βιβλίο 2ο, κεφάλαιο 23ο του έργου του Θερβάντες. Σκηνοθετεί η Εφη Μπίρμπα. Πρόκειται για συμπαραγωγή της Res Ratio Network με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Πέμπτη, στον Πειραιά, στις 21.00. Διάρκεια παραστάσεων ως τις 4/7.

«Πορνοστάρ» στο Φεστιβάλ

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το έργο της Ελενας Πέγκα «Πορνοστάρ, η αόρατη βιομηχανία του σεξ» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λαέρτης Μαλκότσης, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Νιάρρος κ.ά. Απόψε και αύριο, στην αίθουσα Δ της Πειραιώς 260, στις 21.00.

«Παράξενες ιστορίες» του Πόου

Βασισμένη σε ποιήματα και αφηγήματα του Εντγκαρ Αλαν Πόου είναι η παράσταση της Λουίζας Κωστούλα «Παράξενες ιστορίες», σε δική της σκηνοθεσία, μουσική και δραματουργία. Με την Αγλαΐα Παππά και τη Λουίζα Κωστούλα. Από 26 ως 28 Ιουνίου, στην αίθουσα Β της Πειραιώς 260, στις 21.00.

«Δράκουλας» επί σκηνής

Η Φρόσω Λύτρα σκηνοθετεί τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ, σε δική της θεατρική απόδοση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Σκηνικά Μανώλης Παντελιδάκης. Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Λίνα Σακκά, Κώστας Φλωκατούλας, κ.ά. Παραστάσεις: Από Τετάρτη ως Κυριακή στις 21.30.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ