«Για την μοναδική, κωμική διερεύνηση μια πολύπλοκης και παράλογης πολιτικής κατάστασης δοσμένη με ένα τρόπο καθαρό, προσωπικό, συναρπαστικό, το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μυθοπλασίας απονέμεται στο «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»».

To παραπάνω είναι απόσπασμα από το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής του τελευταίου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Tribeca για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μάριου Πιπερίδη με πρωταγωνιστή τον Αδάμ Μπουσδούκο η οποία κέρδισε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας.
Αυτή είναι η δεύτερη ελληνική ταινία που κερδίζει τόσο μεγάλη διάκριση στο φεστιβάλ το οποίο πέρσι βράβευσε τον «Γιό της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου.

Με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από ένα σκύλο, η ταινία ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες υποψίες και προκαταλήψεις.
Μέλη της επιτροπής που βράβευσε την ταινία ήταν οι Φλόρενς Αλμοζίνι, Μάρθα Κούλτζ, Αντρέ Χόλαντ και Ρέι Λιότα ενώ η βράβευση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διεθνή πορεία.
Η ταινία την οποία το ΒΗΜΑ έχει ήδη παρουσιάσει είναι μια παραγωγή των Κώστα Λαμπρόπουλου, Γιώργου Κυριάκου, Θανάση Καραθάνου (Γερμανία), Martin Hampel (Γερμανία), και του Μάριου Πιπερίδη (Κύπρος) με την υποστήριξη των: Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ, Eurimages, Creative Europe, S.E.E. Cinema Network, Yπουργείο Παιδείας Κύπρου, MDM Γερμανίας, ZDF/Arte.